изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:50 EEST
БЕЗ НАРУШЕНИЯ В ЛАГЕРИТЕ ПО ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
ТуризъмНай-добре уреденият и предлагащ отлични условия и сигурност за децата лагер по Черноморието е този в Кранево. Обектът е известен със старото си име - Международния лагер в Кранево, но от години вече той е частна собственост. Именно частната инициатива е подобрила още повече условията и качеството на услугата. Ежегодно лагерът е пълен с малки и малко по-големи деца, като основният поток почиващи са деца от бившите съветски републики.

В последните години често има и групи от вътрешността на страната. Ежедневно се следи за качеството на храната, която се дава на децата. Лагерът разполага със собствен плаж, на който има чадъри, медицинско обслужване и спасители. Кметът на курортното село Румен Николов заяви, че другите детски лагери на фирми и общинска собственост от Търговище, Разград и Видин не са отворили врати и всичко там е занемарено. В курортното село детски групи приема и хотел "Невен", който е част от базата за детски отдих и спорт на образователното министерство. Управителят на хотела гарантира, че всяка група от 15 деца е със свой ръководител, който упражнява непрекъснат надзор над хлапетата. Изключително строг е контролът както върху храните, които се дават, така и на плажа, където детските групи имат обособено място със спасители и медицинско обслужване. Така е и в детски лагер "Бригантина", който е собственост на фирма "Неда травел" и се намира в Албена. "Бригантина" освен, че е със собствена база за настаняване на децата, има свой собствен басейн, спасители, както и определена площ на плажа в курорта. Другият детски лагер на територията на Добричка област е разположен в местността Овчаровски плаж - между Балчик и Албена. И трите лагера приемат предимно деца от Русия и другите рускоговорящи страни, както и от България. Д-р Розалина Брайкова директор на регионалната дирекция на агенцията по безопасност на храните бе категорична, че от години не са се натъквали на нарушения и храни с изтекъл срок на годност в детските лагери на територията на областта. Тя гарантира, че контролът е изключително строг, като и към момента няма никакви нарушения по отношение на годността на храните, така и за начина на тяхното съхранение.
 


Сходни връзки

БЕЗ НАРУШЕНИЯ В ЛАГЕРИТЕ ПО ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди