изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:46 EEST
НАЙ-МНОГО СЕ ТЪРСИ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ    
ИкономикаПроверка на медията ни установи, че на пазара на недвиживмите имоти най-много се търси земеделска земя, при това интересът на купувачите е предимно към големи парцели - над 30 дка.

Според статистиката на агенциите за продажба на недвижими имоти цената на земеделската земя в региона варира от 1000 лв./дка до 600 лв./дка, според категорията, мястото и големината на парцела. Най-скъпи са парцелите по морето, а най-малко се плаща за малки парцели във вътрешността, които са четвърта категория. Въпреки това сделки от месеци няма, защото просто няма предлагане, а търсенето е голямо, казват брокерите. Те допълват, че инцидентно на пазара се появяват парцели, като цената средно е по 700-800 лв./дка земеделски земи с площ 20-30 дка, трета категория. Към момента няма сделки със земя и за фотоволтаични централи или ветрогенератори, заради изменения в закона, казват още брокерите. Селски кметове пък алармират, че до такава степен земята в Добричко е разработена, че дори кооперации и арендатори са разорали и обработват и сервитутите - черните пътища между нивите.
 


Сходни връзки

НАЙ-МНОГО СЕ ТЪРСИ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди