изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:32 EEST
Софийски градски съд остави в ареста обвинения за убийството на Яна Кръстева - Пламен Трифонов    
Ред и сигурностСофия. Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на Пламен Трифонов, задържан за убийството на Яна Кръстева. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок в Софийския апелативен съд. Според съдията има обосновано предположение, че Пламен Трифонов е извършил деянието, но предположението може да бъде потвърдено или оборено. Съдът се мотивира с начина на извършване на престъплението и опасност обвиняемият да се укрие, тъй като не живее на посочения от него адрес и може лесно да го смени.

На делото стана ясно, че от събраните до момента доказателства личи, че има морфологично сходство между намерени косми около Яна Кръстева и косми на обвиняемия – Пламен Трифонов. Има сходство между косми от главата, тялото, гърдите и половите органи на обвиняемия и косми, намерени по лявата ръка и дясното бедро на жертвата. До момента няма ДНК експертиза за съответствие на космите, няма и експертиза за сходство на дактилоскопски отпечатъци. Според съда, това не е основание да се сметне, че Трифонов е възможен извършител на престъплението. Налице са обаче и други доказателства, за да остане обвиняемият в ареста. Има свидетел, който твърди, че е видял обвиняемия да се разхожда в Борисовата градина с майка си в деня на престъплението. Показния по делото е дала и майката на обвиняемия. Тя е казала, че в нощта на убийството Трифонов не се е прибрал, а през деня е бил в раздразнено състояние. След като се прибрал той е изразил нежелание да посещава същия парк за в бъдеще. Съдията по делото посочи още, че в нощта на убийството Яна е била в заведение с приятеля си, който е заспал на една от масите, около заведението е имало лице с облекло и раница, подобни на тези на обвиняемия.
Според адвоката на обвиняемия - Васил Крумов мярката е неоснователна, тъй като Пламен Трифонов не е агресивна личност, а по жертвата има тежки телесни повреди. Освен това обвиняемият по никакъв начин не би възпрепятствал последващия ход на делото. Според обвинението до момента други лица не са привлечени като извършители на престъплението. Според предварителната съдебно-медицинска експертиза, жертвата е починала от асфикция на лицето, шията и корема.
Обвиняемият Пламен Трифонов е на 34 г. и по лична карта живее в „Люлин”, не е женен и не е осъждан.
Ако мярката за неотклонение на Пламен Трифонов не бъде обжалвана, делото ще бъде гледано отново на 28 юли от 10.00 часа.
Заподозрени за убийството са задържаният Пламен Трифонов и обявеният за издирване Николай Русинов. Трифонов е водил скитащ начин на живот на територията на София, като основното му препитание е било събиране на бутилки, но не става дума за традиционния образ на клошар.
Издирваният Николай Русинов е работил в частна фирма. Той е криминално проявен през 2008 г. за нанасяне на лека телесна повреда на мъж в района на столицата. Миналата седмица е заявил, че отива в чужбина.
И за двете лица има намерени следи, че са се намирали на мястото на местопроизшествието.
Трупът на младата жена бе намерен на 10 юли в Борисовата градина в София.
 


Сходни връзки

Софийски градски съд остави в ареста обвинения за убийството на Яна Кръстева - Пламен Трифонов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди