изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:20 EET
Калфин станал кандидат след благословията на Доган    
ПолитикаПрезидентът Георги Първанов лично е разговарял с лидера на ДПС Ахмед Доган за кандидатурата на Ивайло Калфин като кандидат на червените за "Дондуков" 2, пише в. "Стандарт".
Срещата им е била още преди соцпленума миналата събота. Тогава Националният съвет на Столетницата издигна евродепутата за претендент на БСП. Това потвърдиха и високопоставени източници от "Позитано" 20, "Дондуков" 2 и централата на движението. Задкулисните игри около номинацията на Калфин бяха най-обсъжданата тема в кулоарите на червения конгрес днес.


Срещата между Първанов и Доган била по инициатива на Сокола. Той настоял за разговор с държавния глава, притеснен от зараждащото се етническо напрежение след боя пред софийската джамия, разкриха още източниците ни. Те разказаха как Първанов и Доган стигнали до общото мнение, че България има нужда от кандидат-президент с широка, а не тяснопартийна платформа, който да е гарант за стабилността и националната сигурност на страната ни. Така двамата се обединили около името на Калфин. Едва след като Сокола казал "да" на Калфин, социалистите започнали сериозното му лансиране за изборите на 23 октомври.

Днес пред Нова телевизия Калфин не отрече, но и не потвърди, че е имало такава среща. В същото време обаче той призна, че дори и с гласовете на ДПС няма да може да бие на 1-ви тур на президентските избори, но с тях е сигерен за балотаж. Междувременно сред политиците се носят слухове, че срещу подкрепата на ДПС, партията ще може да предложи вицепрезидент. Това била и причината на днешния конгрес на БСП да не бъде предложен такъв. Самият Калфин отказа да коментира този въпрос пред Нова телевизия, въпреки че имал своите предпочитания.
В същото време на конгреса на БСП лидерът на червените Сергей Станишев отправи апел към десните партии за общ фронт срещу ГЕРБ. Според него Калфин е приемлива кандидатура за всички, които искат да се опълчат срещу полицейщината насаждана от ГЕРБ.

Доган не е поставял условия за подкрепата на ДПС към Калфин, уточняват източниците на "Стандарт". Целта на Сокола била "да не се допусне ГЕРБ да спечели президентския вот". Нещо, което не можело да се случи, ако Доган играе с човека си сред десните - кандидата на Синята коалиция Румен Христов. Социолозите са категорични, че той няма шансове за балотаж дори с гласовете на ДПС. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Калфин станал кандидат след благословията на Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди