изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:30 EEST
Партиите извиха опашка за участие във вота    
ПолитикаПредставители на ГЕРБ и на още две партии чакат денонощно ЦИК да отвори врати, за да се регистрират първи за участие в местните избори. Записването за вота започва в 9 ч. в понеделник.

От няколко дни пред Централната избирателна комисия представители на различни партии пазят ред, за да ги регистрират първи за участие в изборите наесен. Записването започва утре в 9 часа. То е само за местния вот и ще продължи до 8 август. Членове на младежката организация на ГЕРБ са пред сградата от 12 часа в четвъртък.

Още в петък шефът на Националния предизборен щаб на управляващата партия Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ ще спази традицията и ще се регистрира първа.  Пред сградата на ЦИК на опашка денонощно чакат и представители на Български демократичен форум. Те заели позиции само няколко часа след управляващите и ще се борят за регистрация №2. На изборите БДФ щели да се борят за връщане на комунизма и ДС.Трети на опашката са хора на Обединена Социалдемокрация.  Техен представител също от дни стои и пази ред за регистрация във вота.

За да се регистрират за участие в местните избори партиите трябва да представят подписка с най-малко 7000 подписа. Сред новите изисквания, въведени от Изборния кодекс, е и представянето на заведен от Софийски градски съд препис на устава на партията обясни пред „Фокус” говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Той припомни, че за тези избори не се предвижда изборен безлихвен депозит. Партиите, които искат да участват в президентските избори обаче, ще трябва да внасят 10 000 лева по сметка на БНБ. Срокът за регистрация за вота за държавен глава ще бъде обявен от ЦИК по-късно. http://www.bnews.bg/

 


Сходни връзки

Партиите извиха опашка за участие във вота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди