изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:35 EEST
ЗАТВОРИХА ДВА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА    
НовиниДва обекта са затворени при извършените в периода от 4 до 15 юли общо 228 проверки от инспекторите от отдел „Контрол на храните” към ОДБХ – Добрич, съобщиха оттам. Те са били в обекти от търговска мрежа и общественото хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. Проверяващите са издали 53 предписания, както и 14 акта за установяване на административно нарушение. Наложена е възбрана и са бракувани 18 килограма хранителни продукти от животински произход - месо, мляко, сирене.

Във връзка с масираните проверки по морските курорти, за периода от 4 до 15 юли са извършени 77 проверки на обекти от търговска мрежа и обекти за обществено хранене. За тях са издадени 26 предписания и 7 акта за нарушения. Възбрана е наложена на 12 килограма хранителни продукти от животински произход. Най- честите нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, лоша текуща хигиена, липса на придружаващи документи за произход на храната,  търговия с храни с изтекъл срок на годност.
В момента в Добрич се извършва проверка по сигнал, подаден в общината, за продажба на храни от животински произход - сирене, яйца и мляко от нерегламентирани търговци на пазара - каза за НДТ директорът на ОДБХ д-р Розалина Брайкова. Областната дирекция приключва и ще представи приключилата нарочна проверка в детските лагери на територията на областта, добави тя.
 


Сходни връзки

ЗАТВОРИХА ДВА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди