изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:52 EEST
Уругвай спечели Копа Америка за 15-и рекорден път    
СпортНационалният тим на Уругвай спечели рекордна 15-та титла на Копа Америка, разбивайки на финала на най-стария континентален турнир състава на Парагвай с 3:0. Възпитаниците на Оскар Табарес напълно оправдаха очакванията и с лекота спечелиха сблъсъка след голове на Луис Суарес и Диего Форлан, който се разписа два пъти. Така урусите задминаха по титли вечния си съперник и смятан за фаворит в турнира тим на Аржентина, който бе и домакин на надпреварата, предаде Гонг.

Още във втората минута дойде първата опасност пред една от двете врати. След суета в защитата на Парагвай, Луис Суарес открадна топката между двама бранители и пробва удар от малък ъгъл. Стражът на "гуараните" Хусто Вияр обаче се намеси и някак си успя да отклони топката в корнер.

При последвалия ъгллов удар последваха два последователни изстрела на Лугано и Перес, но в крайна сметка топката не попадна в мрежата. При телевизионните повторения обаче се видя, че Нестор Ортигоса откровено игра с ръка, но действията му останаха незабелязани от бразилския рефер на срещата.

Натискът на уросите продължи, а това доведе до нови четири корнера пред Вияр, с които обаче стабилната отбрана на Парагвай се справи. Нищо обаче не успя да спре нападателя на Ливърпул Луис Суарес, който при поредния си изстрел към вратата на Вияр, този път сполучи. След изстрел към вратата на Парагвай и рикошет в бранител, топката се озова в краката на Суарес в наказателното поле, който елегантно овладя и с едно докосване елиминира защитник на гуараните.

Последва незабавен удар с левия крак по диагонала, топката се отклони в десния стълб на вратата и влетя в мрежата за 1:0.

Суарес продължи да бъде основната заплаха за парагвайската защита, която на моменти трудно намираше отговор за действията на нападателя. В 17-ата минута Виктор Касерес бе декориран в жълто след поредния пробив на голмайстора на уросите.

Първата добра възможност за Парагвай дойде едва в 16-ата минута, когато след центриране на Диего Перес, Нелсон Валдес се оказа зад отбраната на Уругвай, пробва труден удар, но топката мина над вратата на Фернандо Муслера. В 31-ата минута футболистите на Уругвай пропуснаха отлична възможност да увеличат преднината си. Луис Суарес овладя по дясното крило и изведе чудесно партньора си атака Диего Форлан, който напредна и останал сам срещу Вияр не успя да го преодолее. Ударът на Форлан срещна тялото на стража и излезе в странично хвърляне.

Три минути преди края на първото полувреме, груба грешка на Ортигоса позволи на Аревало да му отнеме топката, последва пас на ляво към Форлан, който с мощен шут в далечния ъгъл на вратаря покачи на 2:0!

Футболистите на Оскар Табарес напълно превъзхождаха своя противник през първите 45 минути и заслужено се оттегли на почивка с два гола преднина.

Второто полувреме започна далеч по-спокойно в сравнение с началото на мача. Първата възможност за гол дойде 60-ата минута. Ортигоса намери отлично Нелсон Валдес, който стреля от въздуха без подготовка, Муслера успя да отклони с върха на пръстите, а топката натресе напречната греда на вратата.

В 73-ата минута Уругвай пропусна отлична възможност да реши всичко в своя полза. Отново Суарес бе замесен в опасната ситуация, той се пребори за топката отдясно, намери Едисон Кавани в наказателното поле, нападателят на Наполи трудно продължи топката към Егурен, който стреля от около десет метра, но Вияр показа класа и изби в девети корнер за урусите.

Шест минути преди края на редовните 90 минути, проблемите за Парагвай продължиха с пълна сила, след като нападателят Лукас Бариос получи травма в левия крак и се наложи да напусне преждевременно терена. Така гуараните доиграха срещата с десет, човека, тъй като вече бяха използвали всичките си три промени.

В последната минута на срещата, сякаш да затвърдят превъзходството си, футболистите на Уругвай сътвориха феноменална контраатака само с три подавания, която завърши с ново попадение, което сложи точка на спора.

След корнер за Парагвай бранител на урусите овладя пред наказателното поле и подаде вляво на Кавани. Нападателят видя отлично на другия фланг Луис Суарес, който технично с глава изведе Форлан, а за опитния голаджия не остана нищо друго освен да пусне топката покрай стража на Парагвай и да реши всичко в спора, който на практика не се състоя. http://corner.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Уругвай спечели Копа Америка за 15-и рекорден път | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди