изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:06 EEST
ДОБРУДЖАНЦИ СЮРПРИЗИРАХА КОНКУРЕНТИТЕ СИ НА КОЛОДРУМА В СОФИЯ    
СпортГолям успех постигнаха юношите на колоездачен клуб Добрич 1905 по време на държавния лично отборен шампионат на писта при старшата възраст.

Надпреварата се проведе на колодрума в столицата, а възпитаниците на Георги Друмев заеха четвърто място в генералното класиране от близо 20 клуба.
За това първенство той бе заложил на Йордан Стилиянов, Стоян Гочев, Радостин Димов и Николай Янков.
"Бих казал, че нашият отбор използва хитрост. Не пуснахме състезателите в спринтьорските дисциплини, а заложихме на дългите дистанции. В тях нашите колоездачи проявиха голяма издържливост и приложиха това, което имат добили като умения от шосейните стартове", заяви Друмев.
Най-голям успех е постигнал Йордан Стилиянов, който е спечелил бронзов медал на 100 обиколки издържливост по точки. Добруджанци са се представили и в още две дисциплини - 4000 м индивидуално преследване и 4000 м отборно преследване.
Четиримата достойно защитили честта на добруджанската школа и в държавния лично отборен шампионат при мъжете. По регламент те имат възможност да участват само в отборните шампионати при мъжете на шосе и писта.
"При мъжете също заложихме на същата тактика. Това отново ни донесе успех, тъй като станахме четвърти на 4000 м в отборното преследване. Пред нас са само водещите клубове като Разград, Хемус (Троян) и Цар Симеон", каза още Друмев.
Той посочи, че при мъжете Радостин Димов е финиширал пети в дисциплината издържливост по точки.
"Това беше най-лесното тактическо състезание и най-трудното физическо", бе крайткият коментар на колоездача след надпреварата в столицата.
Всички в отбора са категорични, че главен виновник за добрите постижения е клубният президент Димо Димитров. Босът на тима, който знае тънкостите в тази дисциплина, тъй като е възпитаник на школата в Разград, е бил неотлъчно до състезателите си. Той им давал безценни указания по време на всички дисциплини.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЦИ СЮРПРИЗИРАХА КОНКУРЕНТИТЕ СИ НА КОЛОДРУМА В СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди