изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 15:20 EEST
ДАНЪЧНИ СЪБРАХА 547 ХИЛ. ЛВ. ОТ ПРОСРОЧЕНИ ГЛОБИ    
Икономика547 хил. лв. от неплатени глоби към различни институции събра принудително НАП Варна, в чийто обхват попада и област Добрич, за 6-те месеца на годината, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция.

Оттам уточняват, че това са глоби на лица, "забравили" да платят   задълженията си към органите на съдебната власт, КАТ, регионалните дирекции за опазване и контрол на общественото здраве и др. 205 хил. лв. са принудително събрани от неплатени такси, глоби и разноски по дела,  които не са внесени в законния срок по сметките на органите на съдебната власт. От приходната агенция припомнят, че глобата, наложена от държавен орган, се внася в установения от закона срок в посочената от него сметка. След изтичане на този срок взискателите изпращат на НАП глобите и наказателните постановления, за да бъдат предприети действия от приходната агенция за събирането им. Ако и след изпратените от НАП покани и уведомления за доброволно внасяне на дължимите суми, гражданите не заплатят глобите, публичните изпълнители пристъпват към принудително им събиране. Данъчните съветват всеки, който има просрочена глоба, да я внася в срок, за да не се стига до прилагането на крайни мерки, като запор на заплати и банкови сметки на санкционираните лица.
От НАП напомнят още, че всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения към приходната агенция, бива проверяван за това дали не дължи някаква глоба. В случай, че клиентът има такава, той се приканва да се издължи преди да получи удостоверението или задължението се вписва в документа. Удостоверения за платени данъци се изискват при участие в обществени поръчки, при банкови кредити, при издаването на лицензи и разрешения и много други.
 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИ СЪБРАХА 547 ХИЛ. ЛВ. ОТ ПРОСРОЧЕНИ ГЛОБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди