изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:39 EEST
И ДОБРИЧ УЧАСТВА В СЕМИНАР ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ    
ТуризъмПредписания за устойчиво развитие на българо-румънска Трансгранична дестинация за културен туризъм с наименование Истър - Понтика ще бъдат разгледани по време на международен работен семинар днес в Силистра, в който участие ще вземе и зам.-областният управител на Добрич Тодор Георгиев. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Предписания за устойчиво развитие на българо-румънска Трансгранична дестинация за културен туризъм с наименование Истър - Понтика (ТГДКТ Истър - Понтика) ще бъдат разгледани от представители на туристическия бизнес, местни власти, НПО и културни институти от три български области - Добрич, Силистра и Русе, и три румънски окръга - Констанца, Кълъраш и Гюргево, по време на работния семинар. Събитието се организира в рамките на проект 2(2i)-3.1-2 MIS-ETC Code 661 Трансгранична Дестинация за Културен туризъм Истър-Понтика, реализиран от Сдружение Европартньори, ЕИКТ Еврика и Национален музей за история и археология - Констанца, по Програма за ТГС Румъния-България 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Проявата в Силистра е продължение на работната среща, състояла се по-рано този месец в Кълъраш. На нея са разгледани анализи на заинтересованите страни, на наличните туристически ресурси и инфраструктура, както и на потенциални целеви пазарни ниши и изгодни туристически продукти. Основен акцент в нея е бил поставен върху изготвянето на SWOT анализ на новата туристическа дестинация, представящ силните и слаби страни на региона, възможностите и заплахите, свързани с нейното развитие.
Целта на срещата в Силистра е да се представят предписания за устойчиво развитие на трансграничния регион чрез развитие на културен туризъм и превръщането му в единна трансгранична туристическа дестинация, със своя собствена идентичност и разпознаваем имидж, обединени под наименованието Истър - Понтика.
Основните акценти са представянето, обсъждането със заинтересованите страни и допълването на предписания за устойчиво развитие на дестинацията, изготвени предварително от експерти на Сдружение Европарньори. Основен лектор ще бъде Стефан Димитров, председател на Сдружение Европартньори. Резултатите от семинара ще послужат на експертите на сдружението за изготвянето на окончателен вариант на Интегрирана стратегия за развитие на Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър - Понтика. Очаква се тя да бъде отпечатана и предоставена на широката публика в края на август.
 


Сходни връзки

И ДОБРИЧ УЧАСТВА В СЕМИНАР ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди