изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:24 EEST
1 УБИТ И 7 РАНЕНИ ЗА ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА    
Ред и сигурностЗа година пътните полицаи са установили 7 водачи, управлявали след употреба на наркотични вещества. На всички им са съставени актове и са им отнети книжките


Тежка седмица изпратиха служителите на Пътна полиция - КАТ в Добрич. Статистиката показва, че  за периода 18-24 юли на територията на областта са станали 7 тежки катастрофи с 1 загинал и 7 - тежко ранени, каза началникът на Пътна полиция КАТ Жулиян Минев. "Спрямо същия период на миналата година все пак имаме намаление на тежките произшествия - 19 по-малко, ранените са с 21 по-малко, а загиналите - с 3 по-малко" - каза още Минев.
За седмицата пътните полицаи са установили 812 нарушения на пътните правила за движение, като са съставили 278 акта и 488 глоби по фиш. 12 са установените водачи зад волана след употреба на алкохол, сочи още статистиката на пътна полиция. Два от тях фигурират в бюлетина за изминалия уикенд - в събота около 22 ч. в генералтошевското село Василево е спрян за проверка автомобил "Ауди", управляван от 28-годишен от Добрич с инициали Т.Т. При проверката дрегерът отчел 2,12 промила алкохол в издишания от водача въздух. Същата вечер в 23.30 ч. по бул. "Русия" в града е спрян 67-годишен от Добрич с "Форд Фиеста". Тук техническото средство е отчело 1.26 промила алкохол. И по двата случая са образувани бързи производства.
Минев добави още, че за изминалата седмица са установили 27 неправоспособни водачи, както и 106, които не са използвали предпазни средства - колани и каски. 167 пък са установените нарушения за превишена скорост в населени и извън населени места. Пострадалият мотоциклетист при инцидента в село Бранище, за който НДТ съобщи, е настанен за лечение в болница във Варна с фрактура на 6 прешлен на гръбначния стълб, добави още Минев.
За 1 година, от миналото лято досега, пътните полицаи са установили със специална техника и 7 водачи, управлявали след употреба на наркотични вещества. В такива случаи законът предвижда съставяне на акт и отнемане на свидетелството за управление, както образуване на досъдебно производство.
 


Сходни връзки

1 УБИТ И 7 РАНЕНИ ЗА ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди