изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:24 EEST
НАП ВРЪЗВА ПРЕДСРОЧНО, ЗАРАДИ НЕИЗДАДЕНА КАСОВА БЕЛЕЖКА    
ИкономикаВсеки търговец, който не издаде касова бележка ще бъде задължен да свърже с НАП касовия си апарат в 10-дневен срок от установяване на нарушението. Това предвижда проектът на Наредба за изменение на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства, публикуван на интернет страницата на Министерство на финансите - www.minfin.bg, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция.

Предсрочно с данъчните ще свържат и всички фискални устройства на търговски обекти, при които НАП констатира нарушение на реда и начина на регистриране, въвеждане или извеждане от експлоатация на касовия апарат. Според предвижданите промени, е-връзка с приходната агенция ще трябва да се осъществи до 10 дни след съставяне на акта за нарушение на съответния търговски обект.
Крайният срок за свързването на всички касови апарати с информационната система на НАП е 31 март 2012 г. Изключение правят единствено фискалните устройства на аптеките и търговците на зърно, регистрирани по ДДС. Според последните промени в Наредба Н-18 търговците на дребно с лекарствени средства трябва да осигурят дистанционна връзка на фискалните си устройства с приходната агенция до края на август, а търговците на зърно -  до края на ноември т.г. Както бе съобщено, за да бъдат спазени законовите изисквания до края на март догодина НАП трябва да свързва по 330 касови апарата в час. Затова от приходната агенция призовават клиентите си да не изчакват, като всеки търговец може да провери дали неговият касов апарат подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата, или ще му се наложи да си купи ново. Това може да стане на страницата на агенцията www.nap.bg, в рубриката "Свържете касовите си апарати с НАП".  Там търговците могат да намерят още полезна информация. В  секцията е публикувана и брошура с отговори на основните въпроси, свързани с осигуряването на електронната връзка, както и списък с номерата и моделите на новите и използваните в момента фискални устройства, които могат да бъдат модифицирани и приведени в съответствие с новите изисквания на наредбата. 26 000 касови устройства вече имат дистанционна връзка с информационната система на НАП. До този момент е-връзка с НАП са осигурили и 700 аптеки и дрогерии. От приходното ведомство съветват всички собственици на обекти за търговия на дребно за продажба на лекарствени средства да не изчакват крайния срок.
Допълнителна информация може да се получи и на тел. 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.
 


Сходни връзки

НАП ВРЪЗВА ПРЕДСРОЧНО, ЗАРАДИ НЕИЗДАДЕНА КАСОВА БЕЛЕЖКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди