изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:39 EEST
ПО-МАЛКО РЕЙСОВЕ В НЕНАТОВАРЕНИТЕ ЧАСОВЕ    
ИкономикаПревозваческите фирми, които обслужват градските и извънградски линии по транспортните схеми намаляват броя на автобусите, обслужващи ги в ненатоварените часове, научи НДТ. Пред медията ни Валентин Василев - изпълнителен директор на "Пътнически превози" и стопанисващ Автогарата в града, заяви, че това е реакцията на бизнеса по повод покачилите се цени на горивата.

"Нашите разходи растат и вече няма откъде повече да правим икономии. От друга страна не може да се говори за увеличение на цените на билетите, защото хората не биха понесли едно ново увеличение. Затова предприехме тази стъпка - съкращаване на някои от курсовете, което смятаме, че няма да се отрази в летните месеци, защото много от хората са в отпуски извън града, а в жегите има времеви интервал, в който почти никой не пътува" - каза Василев. Транспортните фирми имат подписани анекси с общината, като това не означава, че линиите се спират, а просто се намалява броят на автобусите, които ги обслужват за около час - час и половина в ранния следобед. Тази гъвкава схема важи както за градските автобуси, така и за извънградските, като тя ще трае до края на август.
 


Сходни връзки

ПО-МАЛКО РЕЙСОВЕ В НЕНАТОВАРЕНИТЕ ЧАСОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди