изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:57 EEST
СТУДЕНТИ ОТ ГАЗА СЕ ОБУЧАВАХА ВИРТУАЛНО ВЪВ ВУМК    
ОбразованиеСедем младежи от Газа са се включили чрез видео-конферентна връзка в проведеното през миналата седмица обучение по модул за Бизнес етика, комуникационни техники и подходи в междукултурна среда във Висше училище Международен колеж.

В модулът са участвали и 25 студенти от България. Студентите от Висше училище Международен колеж са имали шанса да се срещнат виртуално със своите връстници от Ислямския Университет в Газа и да обменят ценен опит, свързан с уважението към различните култури, съобщават от учебното заведение.
Модулът на обучението е разработен в рамките на проект от Михаил Минков – автор на бестселъра „Защо сме различни”. Освен теоретичната част от обучението, младежите са имали възможност и за интерактивни занимания. Една от най-интересните части от обучението е била презентацията на студентите от Газа. Те са разказали на колегите си от България за живота в Палестина и за трудностите, с които се срещат в ежедневието си. Краят на обучението е бил отбелязан тържествено с традиционни песни от двете страни, посрещнати с аплодисменти.
С разработването на този проект Международен институт по мениджмънт и партньорските организации Висше училище Международен колеж и Ислямски Университет в Газа се стремят да насърчат междукултурен диалог и да спомогнат за едно по-добро разбирателство и взаимно уважение между обществата на Евро-Средиземноморския регион, посочват от учебното заведение. И допълват, че обучението е в рамките на проект “Да се научим на уважение: Преподаване на бизнес етикет и междукултурна комуникация във висшите училища и центровете за професионално обучение в Евро-Средиземноморския регион”, който е възможен благодарение на финансовата подкрепа на Фондация Анна Линд, www.euromedalex.org.
Проект “Да се научим на уважение: Преподаване на бизнес етикет и междукултурна комуникация във висшите училища и центровете за професионално обучение в Евро-Средиземноморския регион” е вече към своя край. Въпреки това организаторите обещават да продължават да насърчават междукултурен диалог и взаимно уважение между обществата.
 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ ОТ ГАЗА СЕ ОБУЧАВАХА ВИРТУАЛНО ВЪВ ВУМК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди