изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:10 EEST
МОЖЕ ЛИ ВХОД НА БЛОК ДА ИЗГЛЕЖДА УЮТЕН И ПОДРЕДЕН?    
ОбществоНа този въпрос отговориха в края на миналата седмица  жители на един вход от блок „Пирин", съобщава сайтът на общината.  В среща с кмета Детелина Николова живеещите във вход „В" са споделили как със собствени усилия са подредили своя вход като грижовни стопани. Входът посреща своите жители и гости с флаговете на България и Европейския съюз. Стените са боядисани в светли тонове и, влизайки в него, се чувстваш като в домашна картинна галерия, подредена с вкус. На стените могат да се видят както картини с български пейзажи, така и със стари български къщи. Има и интересни фотоси от швейцарския град Шафхаузен.


Идеята за промяна на входното пространство е на домоуправителя Коста Коларов. Той е разказал пред кмета, че в началото са срещали трудности, но е успял да убеди своите съседи в смисъла на това да живеят заедно по- уютно. Взели са решение първоначално от всеки член на семейство да се събират по 5 лева. Парите са вложени в банка и с тях са се разпореждали само трима души, спечелили доверието на своите съседи. Така с общи усилия са успели да съберат 1876 лева, които освен в боядисване на стените, смяна на крушките с плафони са вложили и в нова входна врата, нови пощенски кутии и гръмоотвод на сградата. За пълна отчетност пред всеки, касиерът на блока е направил списък с разходите и отчет на извършените дейности, които са поставени на входното табло. Възрастната жена, която се занимава с отчетните дейности, заявява скромно, че има разходни ордери за всяко направено нещо във входа и може да ги покаже. Радостни от постигнатото, жителите на блока са сигурни, че това може да бъде постигнато от всички входове в Добрич, стига да се убедят, че така, както се грижат за домовете си, трябва да го правят и за общите си площи, през които минават всеки ден, за да стигнат до близките си. Коста Коларов е споделил още пред кмета, че имат още идеи, които желаят да постигнат и са готови да ги споделят с всеки, който желае да вземе пример. Кметът от своя страна е разказал за плановете на общината за междублоковото пространство. Предстои след изграждане на жилищните блокове, които се намират в близост до вход „В" да бъдат инвестирани средства в озеленяване и благоустрояване на района. Детелина Николова е представила и възможностите, които предоставя европейската схема за енергийна ефективност за саниране на жилищните сгради. Схемата ще бъде представени на публична среща с граждани на 26 юли. Детелина Николова е съобщила, че ще подари на входа знаме на община Добрич.
 


Сходни връзки

МОЖЕ ЛИ ВХОД НА БЛОК ДА ИЗГЛЕЖДА УЮТЕН И ПОДРЕДЕН? | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МОЖЕ ЛИ ВХОД НА БЛОК ДА ИЗГЛЕЖДА УЮТЕН И ПОДРЕДЕН?
Автор: Anonymous да 2011-07-25 @ 19:55 EEST
Приятно е като четеш за хубави неща.Дай Боже,повече такива.Поздравения!
МОЖЕ ЛИ ВХОД НА БЛОК ДА ИЗГЛЕЖДА УЮТЕН И ПОДРЕДЕН?
Автор: Anonymous да 2011-07-26 @ 08:41 EEST

а кога ще е готов жилищния блок зад вход В ?

МОЖЕ ЛИ ВХОД НА БЛОК ДА ИЗГЛЕЖДА УЮТЕН И ПОДРЕДЕН?
Автор: Anonymous да 2011-07-30 @ 10:25 EEST

може, всичко може !


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди