изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:57 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез почивните дни на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 11  криминални  престъпления.

 

-На 24.07.2011 г., в РУП 01 Добрич е получено съобщение, затова че неизвестно лице е проникнало в частен дом в гр.Добрич и е извършило кражба на два преносими компютъра. Образувано е досъдебно производство.

-На 23.07.2011 г., в РУП Каварна е получено съобщение от 61 годишна жителка на с.Българево, общ.Каварна, затова че на домашния й телефон се е обадило неизвестно лице и представяйки се за лекар е заявило, че снаха й  е паднала и си е счупила крака, като за операцията са нужни пари. Тъжителката е споделила, че има само 2000 лв. и след направена уговорка е предала сумата на непознато за нея лице в близост до училището в с.Българево. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново обръщаме внимание на гражданите да не се доверяват на непознати лица. Преди да предприемат някакви действия, да се обадят на свои близки и да разговарят с тях. При необходимост от съдействие да се обадят на тел. 112 или тел.166.

-На 24.07.2011 г. от служители на РУП Балчик, пред дискотека в гр.Балчик, е спрян за проверка Г.М., на 20 години, от гр.Балчик, в момент на направа на цигара от суха тревна маса, с тегло 0.2 грама, която при полеви тест реагира на марихуана. Оброзувано е досъдебно производство.

-На 24.07.2011 г. от служители на РУП Албена е задържан М.М., на 17 години, от гр.Добрич. При извършените процесуално-следствени действия от лицето е иззето пликче със суха тревна маса, с приблизително тегло 1 грам, която при полеви тест реагира на марихуана. По случая се работи в условия на досъдебно производство.

 

През двете денонощия на територията на областта са възникнали 1 ПТП с 2 ранени граждани, без опасност за живота и 10 ПТП с материални щети. Установени са и 2 случая на управление на МПС след употреба на алкохол.

-На 23.07.2011 г., около 22.00 часа, в с.Василево, общ.Генерал Тошево, от полицейски автопатрул е спрян за проверка л.а. “Ауди”, с водач Т.Т., на 28 години, от гр.Добрич. При извършената проверка за алкохол, техническото средство е отчело 2,12 промила в издишания от водача въздух. Образувано е бързо производство.

-На 23.07.2011 г., в 23.30 часа, по бул.”Русия” гр.Добрич, от полицейски автопатрул е спрян за проверка л.а. “Форд Фиеста”, управляван от 67 годишен водач от гр.Добрич. При извършената проверка за алкохол, техническото средство е отчело 1,26 промила в издишания от водача въздух. Образувано е бързо производство.

 

            Възникнали са 13 пожара, 4 от които са с материални щети.

            -На 23.07.2011 г. в 11.50 часа е получено съобщение за пожар в пшеничен масив, намиращ се в землището на с.Опанец, общ.Добричка. В резултат на пожара са изгорели 40 дка пшеница. Причините за възникналия пожар се изясняват.

 

 

През последните месеци осезателно е намалял броя на подадените заявления за преиздаване на български лични документи. Същевременно от водената статистика се вижда, че в края на годината рязко ще нарасне броя на личните документи, чиито срок на валидност изтича. Това ще доведе до натрупване на огромни опашки през студените зимни месеци и причиняване на редица неудобства за самите граждани.

            В тази връзка ОД на МВР Добрич апелира към гражданите да подават заявления за подмяна на лични документи преди изтичането на срока им на валидност през настоящата година.

 

 

 

 

25 юли 2011 г.                                                             ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди