изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:14 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 26.07.2011    
ВреметоИ през нощта валежите и гръмотевичната дейност ще продължат, вече и в отделни източни райони от страната. Най-интензивни ще са явленията на места в Северозападна България, където купесто-дъждовната облачност ще е най-мощна и придружена с гръмотевични бури и градушки. По-спокойно ще е времето в крайните южни райони от страната. Утре преди обяд ще има и слънчеви часове.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива главно около и след обяд, когато ще бъде с краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Най-интензивни ще са явленията в планинските райони на Западна и Централна България, а към полунощ срещу сряда - в централната част на Дунавската ранина. Максимални температури - между 26 и 31°, в югоизточните райони, където ще има и повече слънце, до около 34°. В София - около 26°.

Атмасферното налягане ще се повишава, но ще остане под средното за месец юли.

Над планините въздушната маса ще остане нестабилна. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в часовете около и след обяд ще вали дъжд, придружен с гръмотевични бури. Вятърът ще остане с южна компонента, умерен, но по дъждовната облачност с резки промени в посоката и скоростта. Максимална температура на 1200 метра - около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието през деня времето ще се задържи предимно слънчево. Повече облаци ще има рано сутринта, а по южното крайбрежие и привечер, когато и там е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максимални температури - около 30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция да отслабва.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 26.07.2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди