изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:03 EEST
Вдигат национален стадион - роза, до Летището    
НовиниИспанска фирма показа мащабни проекти за нов Национален стадион, нови стадиони "Септември" и "Пловдив". Премиерът Бойко Борисов нареди да се отпуснат още пропуски за новата зала, след като феновете извиха дълги опашки. Авторите на проектите за стадионите са получили покана да ги изработят от футболната легенда Христо Стоичков. Испанска фирма "Тукис" показа пред Стоичков, премиера Бойко Борисов, архитекта на Община София Петър Диков и спортния министър Свилен Нейков самите планове за стадионите, съобщи БГНЕС.

Става дума за нов Национален стадион, който ще се казва "Арена на розата" и ще се намира до летище "София". Той ще бъде 40-хиляден и ще изглежда като роза, погледнат от птичи поглед. Архитектурният му план е вдъхновен от храм паметника "Александър Невски", а в него ще се помещават и хотел, както и магазини. До стадиона ще бъдат изградени още три помощни игрища.

На мястото на запустелия стадион "Септември" пък ще бъде изграден нов 15-хиляден стадион с две по-малки съоръжения около себе си. Ще има и голям парк, както и търговски център във футуристичен стил. Стадионът ще се казва "Септемврийска корона".

Съоръжението в Пловдив пък ще бъде 25-хилядно и ще помещава различни видове спорт в себе си. От футбол до лека атлетика, плуване и тенис. Неговото име ще бъде "Олимпийски съкровища". Всички съоръжения ще бъдат с частно-публична собственост.

Премиерът Борисов, останал възхитен от презентацията, обяви, че час по-скоро ще обяви конкурса за инвеститори, откъдето трябва да дойдат и парите за построяване на стадионите.

"Разпоредил съм всички покани, които имаше, за спортната зала, за събота за волейболната среща - 10 000 да бъдат пуснати за хората на опашките", коментира премиерът по повод информацията, че са свършили пропуските за откриването на новата спортна зала в София. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Вдигат национален стадион - роза, до Летището | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди