изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-28 @ 00:05 EEST
Окръжен съд – Добрич, назначи допълнителна експертиза по наказателно дело за смърт при транспортно произшествие    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, назначи допълнителна комплексна автотехническа експертиза по наказателното дело срещу 39-годишния  Славчо Цв. К. от с. Карапелит, община Добричка. Той е подсъдим по обвинение за това, че на 24.09.2010 г. в с. Житница, община Добричка, при управление на моторно-превозно средство – ATV марка „Кавазаки”, с английски регистрационен номер, е нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 139, ал. 1, т.1 то Закона за движение по пътищата:

„Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат технически изправни” и чл. 140, ал. 1 от същия Закон: „По пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места” и причинил по непредпазливост смъртта на 68-годишна жена от с. Житница.

Днес съдът разпита трима свидетели на делото – пловдивчанин, от който е закупено ATV-то, и двете поемни лица на огледа на местопроизшествието. Изслушани бяха тримата наследници на пострадалата, конституирани като граждански ищци. Съдът прочете и прие дадените на досъдебното производство от собственика на ATV-то Севдалин С. свидетелски показания как го е придобил от пловдивчанина. Съдът отхвърли искането на защитата на подсъдимия, Севдалин С. да бъде разпитан по делото, тъй като с решение от февруари 2011 г. на Окръжен съд – Добрич, той е екстрадиран в Германия за осъществяване на наказателно преследване. Съдът даде тридневен срок на адвокатите на подсъдимия да представят въпроси към свидетеля, които евентуално ще бъдат зададени чрез съдебна поръчка до германските съдебни власти.

Съдебният състав изслуша и прие заключенията на вещите лица, изготвили съдебно-медицинска, метало-техническа и две автотехнически експертизи. По искане на страните бе допуснато да бъде изготвена допълнителна комплексна автотехническа експертиза. Тя ще изяснява поставени от прокуратурата в съдебно заседание днес въпроси и такива, които адвокатите на гражданските ищци и на подсъдимия ще формулират в 3-дневен срок. Вещите лица трябва да отговорят каква е допустимата максимална скорост на движение на  ATV марка „Кавазаки”, каква е била скоростта на движението му към момента на скъсване на дясна кормилна щанга, след това могла ли е да бъде използвана спирачната му система, каква е била скоростта на движение към момента на удара и т.н. 

Окръжен съд – Добрич, изиска от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Добрич, информация за регистрираните ATV-та, тяхната мощност и работен обем на двигателите. Гражданска защита и тел. 112 трябва да представят данни, дали при тях е постъпил сигнал за инцидента.

По искане на Окръжна прокуратура – Добрич, съдът разпореди да бъде представена табела на ATV-то, възприета като регистрационна. Според разпитания днес предходен собственик на превозното средство, тя само имитира такава. Свидетелят уточни, че тези превозни средства не подлежат на регистрация и се продават само с фактура или договор между продавач и купувач.

Съдът отложи делото за 10.10.2011 г.

26.07.2011 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд          
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, назначи допълнителна експертиза по наказателно дело за смърт при транспортно произшествие | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Окръжен съд – Добрич, назначи допълнителна експертиза по наказателно дело за смърт при транспортно произшествие
Автор: Anonymous да 2011-07-27 @ 17:14 EEST
Мммдааа ако имаше регистрационна  табела нямаше да има смъртен случай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Окръжен съд – Добрич, назначи допълнителна експертиза по наказателно дело за смърт при транспортно произшествие
Автор: Anonymous да 2011-07-30 @ 08:15 EEST
закони.......................................................

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди