изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:12 EEST
Задържан е вторият заподозрян за убийството на Яна Кръстева    
Ред и сигурност Арестуван е 34-годишният Николай Русинов, който бе обявен за общодържавно издирване от МВР като заподозрян за убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". Русинов е задържан от „Гранична полиция” на летище София на влизане в страната. Той е пътувал с редовен полет от Истанбул.

Направена му е пълна идентификация и самоличността му е потвърдена на 100 процента. Русинов е предаден на СДВР. Извършват се процесуално-следствени действия, каза още Цветан Цветанов.
По думите му Русинов е заявил, че ще говори с разследващите, но след като му се осигури адвокат, предаде БТА. В момента се установява кога точно е напуснал страната, добави министърът.

Цветанов не коментира дали разследващите са разполагали с информация, че Русинов е щял да пристигне днес на летището или дали е бил заловен случайно. Надяваме се на един съдебен процес след като приключи разследването, добави още той.

Вчера директорът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев съобщи в интервю за bTV, че Николай Русинов, който се укри от МВР, все още не е заловен, но това може да стане факт съвсем скоро.

Другият заподозрян за жестокото убийство на Яна - 34-годишният Пламен Трифонов, който бе арестуван и му бе повдигнато обвинение, бе оставен от Софийския градски съд в ареста. Според Неделчо Стойчев най-вероятно Пламен се е гаврил с Яна, след като тя е починала. По думите на психолога, Трифонов през цялото време твърдял, че не е ходил в Борисовата градина и отричал очевидни факти.
"Това ни накара да решим, че има неща, които съпътстват живота му. Може да не е бил регистриран в полицията, но определено той е притежавал агресия, отново свързана с реализацията му като мъж", каза директорът на Института по психология на МВР.

Тялото на 28-годишната Яна Кръстева бе открито на 10 юли съблечено "частично" и заклещено в дърво в Борисовата градина. След аутопсията стана ясно, че момичето е било удушено.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Задържан е вторият заподозрян за убийството на Яна Кръстева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди