изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:15 EEST
Заради касапина от Осло: Смут в масоните    
Общество   Смут в зидарските братства по света предизвика кървавата вакханалия в Норвегия. Разкритието, че Андерш Брайвик е регулярен масон от трета степен във Великата ложа на Норвегия, предизвика гневни декларации и предложения за промени в правилата за прием и издигане на членове. "Той е психопат. Никоя човешка организация не може да бъде застрахована от присъствието на неуравновесени хора в своите редици", коментира известният писател на в. "Стандарт" и масон от висока степен Димитър Недков. Той обясни, че свободното зидарство не прави разлика между религиите.

"Ако в една ложа членуват осем души от различни вероизповедания, на олтара се слагат свещените писания и на осемте религии", коментира още Недков. По думите му най-несъстоятелното твърдение е, че масонството стои срещу исляма."Напротив, зидарското братство винаги е осъществявало връзката между отделните цивилизации и вероизповедания", обясни масонът.
Междувременно вчера Великата ложа на Норвегия изключи от редовете си масовия убиец от Осло и остров Ютьоя Андерш Брайвик. "Ужасени сме от кошмарното зверство, скърбим за жертвите и техните роднини", заяви Великият майстор Ивар Скар. Той допълни, че братството стъпва върху християнските и хуманистичните ценности.
Преди масовото убийство в Осло Андерш публикува своя снимка с масонска престилка и огърлица. От нея става ясно, че е членувал в ложата на Свети Олус, или Ордена на белия леопард, имал е трета степен от общо десетте в братството. От фотографията става ясно още, че Андерш е майстор на ложа, което се доказва и от правия ъгъл. На врата му виси синя лента, но под нея няма нищо, а трябва да има нагръден знак на ложата. "Върху този медальон задължително се изписват наименованието на ложата и патентният номер, под който е регистрирана като сдружение", обясни още Димитър Недков. По думите му униформата показва, че Брайвик е бил в редиците на нискостепенното т.нар. синьо масонство. "Такива дрехи носят зидарите от първа до трета степен и няма нищо общо с високостепенното братство, което се нарича "червено", допълни авторът на "Стандарт". Той обаче не изключи възможността убиецът да си е купил престилката от някой туристически магазин в Осло. Недков обясни още, че скандинавското масонство е по-особено, има коренно различни ритуали от американското и европейското.
Руслан Йорданов

http://paper.standartnews.com

Маджо бос номер 1 на масоните

Юристите масони ще съдят "Болканлийкс" за нарушена тайна

Сайтът “Болканлийкс” разкрива масоните в съда

Масони – всички на светло! И – вън от властта и съда

"Червени" масони дават рамо на Първанов?

Георги Първанов масон ли е или не?

Масоните в Пловдив се изпокараха

Васил Стоев- масон 33 степен: Илия Павлов се съмняваше, че Дарина му изневерява с Жоро Илиев!

5 ГОДИНИ МАСОНСКА ЛОЖА В ОБЛАСТ ДОБРИЧ

ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ НА МАСОН НОМЕР 1 В СВЕТА РОНАЛД СИЙЛ

 


Сходни връзки

Заради касапина от Осло: Смут в масоните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди