изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:42 EEST
ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ ПРИКЛЮЧИ РАБОТА ПО ДВА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТА    
Европейски съюзПрофесионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Г.Павлов” в Добрич успешно приключи работните дейности по два европейски образователни проекта, финансирани по програма „Учене през целия живот”, подпрограма „Коменски”, съобщават от учебното заведение.




Единият проект е „Гордост и предразсъдъци- да преодолеем стереотипте”. По него партньори на добричката гимназия бяха училища от Белгия, Полша, Румъния, Словения, Турция, Чехия и Швеция. Крайните продукти от проекта са уебсайт www.prideandprejudice.com; тениски, папки, химикалки и други материали с логото на проекта, което е дело на българското училище. Изготвени са също и презентации, филми, въпросници и викторини относно съществуващите стереотипи и предразсъдъци в страната, и подходите, които могат да се използват за тяхното преодоляване, както и ценностите и нещата, с които се гордеем. Създадени са брошури и скечове със забавни материали относно стереотипи, свързани с упражняваната професия; филм за ветеринарната професия; интервюта с успешно реализирали се в своята професия хора; изработване на поздравителни картички; Ръководство с упражнения по темата, което се използва в часовете по свободно избираема подготовка; песен на проекта, фотоалбум и филм за работните срещи; изложби на крайните продукти в кът „Коменски” в училище. 
Вторият приключил проект е „Четене и насърчаване на грамотността с ИКТ”. По него добричката гимназия е работила в партньорство с училища от Германя, Испания, Италия, Полша, Португалия, Турция и Франция. Крайните продукти по този проект включват: уеб сайт  и блог на проекта www.comenius-reading-promotion.blogspot.com; книга с творби на ученици; училищен вестник; тениска с лого; презентации на книги, за училищната библиотека, на проведени езикови и литературни състезания, за честването на Световния ден на книгата,  за срещата с писател; изработване на постери и инсталиране на изложби; филм за работните срещи.
Проектите са били с двугодишна продължителност и финансирани с по 20 000 евро. 53-ма ученици и преподаватели от ПГВМ взеха участие в 12 работни срещи в чужбина.
През следващата учебна година, ветеринарната гимназия ще продължи работа по стартирал през м.септември 2010 проект с работно заглавие: „Защита на животните в Европа”, както и по нов спечелен, на тема: „Литва и България-наследството на две стари европейски култури”, финансирани от програма „Учене през целия живот”, подпрограма „Коменски”, съответно с 11 000 евро и 20 000 евро.
28 ученици от гимназията ще вземат участие в три работни срещи в чужбина. Те ще се състоят в гр.Волос, Гърция; гр.Истанбул, Турция; и гр.Каунас, Литва през следващите месеци.
През последните 6 години ветеринарната гимназията е спечелила 14 европейски образователни проекта, от които 6 по програма „Коменски”, 4 по програма „Леонардо Да Винчи” и 3 по програма „Младеж”. Над 150 ученици са взели участие в международна мобилност. 
 


Сходни връзки

ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ ПРИКЛЮЧИ РАБОТА ПО ДВА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди