изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:03 EEST
АЛБЕНА ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ЦЕНТЪР НА СТУДЕНТСКИТЕ ИГРИ    
СпортЗа втора поред година националните летни студентски игри "Летен университет" ще се проведат в Албена

Спортният форум ще се състои от  24 до 29 август, а студентите, които желаят да премерят сили в него имат още седмица на разположение, за да се запишат.

Участниците ще се включат в следните спортове: плажен волейбол, плажен футбол, баскетбол, плуване, щафета (плуване, спринт и др.).

Проектът на НПСС стартира като „Национални студентски игри” през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет”. През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет". Миналото лято Албена за първи път прие участниците и организаторите, които останаха очаровани от условия и избраха отново да атакуват медалите в Перлата на родното ни Черноморие.

Основната идея на Летния университет (Националните летни студентски игри) е да развие студентския спорт, като излъчи комплексен победител в непрофесионалния и професионален студентски спорт измежду студенти от всички Висши училища в Република България. Организаторите си поставят за цел да популяризират масовия непрофесионален и професионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт в свободното си време студенти към Университетските спортни клубове за участие в междууниверситетски спортни състезания.

Подробности, програма и условия за участие може да намерите на www.su.npss.bg

Игрите в Албена ще бъдат открити на 24 август, когато е рожденият ден на курорта, с огън, както на олимпиадите. Има идея спортният форум да прерасне в международен. 
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ЦЕНТЪР НА СТУДЕНТСКИТЕ ИГРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди