изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:11 EEST
НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА КЛАДЕНЦИ    
ЕкологияОт Басейнова дирекция припомнят, че наближава крайният срок за регистрация на кладенците за стопански цели. Това трябва да стане до 6 август. До този момент в дирекцията са регистрирани общо 2 390 водовземни съоръжения за стопански цели.

Едва за 76 от тях собствениците са се възползвали от удължения срок предвиден в Закона за водите и са подали нужните документи. От тях 33 са водовземни съоръжения във Варненска област, 7 – област Добрич, 30 за Бургаска област и 6 за Шуменска, обобщават от дирекцията, която обхваща североизточната част на страната.
Регистрацията на кладенците за стопански цели се извършва чрез подаване на заявление.  Формулярът може да бъде изтеглен от интернет страницата на Басейнова дирекция – www.bsbd.org или да се получи от офиса във Варна. Заявленията се подават на място, но могат  да бъдат изпратени и с обратна разписка по пощата, допълват от институцията.
Оттам поясняват, че към Заявлението е необходимо да се приложат още документ за собственост на имота, в който е разположено водовземното съоръжение; координати, дълбочина, конструкция, оборудване на съоръжението; декларация за годината на неговото изграждане; цел на използваната вода и документ за заплатена такса в размер 250 лв. по банкова сметка на дирекцията. Регистрация на кладенци за собствени нужди изтече през 2007 г. В Дирекцията са регистрирани над 55 000 кладенци, попадащи в териториалния й обхват.
 


Сходни връзки

НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА КЛАДЕНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди