изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:40 EEST
Срещата Дянков - ”Лукойл” се провали, рафинерията остава без лиценз    
Икономика Предвидената за 10 ч. тази сутрин среща в Министерство на финансите между вицепремиера Симеон Дянков, ръководството на Агенция "Митници" и представители на "Лукойл Нефтохим-Бургас" изненадващо не се състоя. За отлагането бе съобщено от пресцентъра на финансовото ведомство, откъдето раздадоха съобщение на медиите пред сградата на МФ малко след 10 часа, предаде БГНЕС.


В него се казва още, че актът за отнемане на лиценза на данъчните складове "Нефтохим Бургас" и Нефтен терминал "Росенец" остава в сила.
Причината за отлагането на срещата обаче не се съобщава, нито дали ще има нова среща. Очаква се пресконференция на "Лукойл" следобед.

За срещата днес съобщи вчера премиерът Бойко Борисов. На нея ще бъде дадена последна възможност за евентуален график, за да може в следващите два месеца рафинерията да изпълни изискванията на закона, обясни той.

Днес на откриването на родилна зала в АГ болница „Майчин дом” в София премиерът отговори "не" на въпрос дали ще има среща с ръководството на „Лукойл”.
По-рано по БНТ Борисов каза, че поне е трябвало да сложат 12 измервателни уреда на входа и изхода, а за другите щели да ги изчакат. По думите му криза на пазара ще има, ако медиите продължат да говорят за това, защото българинът щял да почне да се презапасява.

Олег Дуров, директор на централния отдел по рафиниране и нефтопродукти в "Лукойл", е пристигнал снощи в София, съобщиха от пресцентъра на компанията за БНР.
От там заявиха, че не могат да потвърдят информацията дали самият президент на "Лукойл" Вагит Алекперов също е в България за разговори с правителството поради отнетия лиценз на рафинерията.
От компанията нямаха подробности за насрочената среща тази сутрин.

Вчера Дянков, директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и директорът на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев се видяха във финансовото министерство, но официално съобщение след срещата нямаше.
До криза на пазара на горива няма да се стигне, успокои финансовият министър преди нея. Има достатъчно лицензирани вносители у нас – над 420, така че не се притеснявам, добави той.

До два-три дни се очаква да приключи инвентаризацията в „Лукойл” и тогава ще е ясно какви са данъчните задължения на компанията към държавната хазна, каза след срещата Ваньо Танов.

Валентин Златев пък обясни, че рафинерията на „Лукойл Нефтохим Бургас” е приведена в авариен режим на работа. „Ние сме законопослушни и естествено изпълняваме указанията, каза още той.

Когато бъдат сложени измервателните уреди, тогава няма да има никакво съмнение в думите на директора на "Лукойл България", че те са законопослушни и ще изпълнят предписанията на Агенция "Митници", заяви по-рано днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Според него, "Лукойл" не е важна за пазара, не е важна и за събирането на данъците.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Срещата Дянков - ”Лукойл” се провали, рафинерията остава без лиценз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.67 секунди