изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:30 EEST
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ В ОбС - ДОБРИЧКА, БЪДЕЩОТО ДЕПО "МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА"    
НовиниТочка от дневния ред на вчерашното редовно заседание на ОбС в община Добричка бе отново проблемът със земята на територията на общината, където трябва да бъде изградено регионално депо за твърди битови отпадъци, което да се ползва от 8-те общини на Добричка област и шуменската Никола Козлево.

Внесената докладна от кмета на общината Петко Петков предлагаше на съветниците да одобрят промяна на статута на терен с площ от 217 862 дка от публична общинска собственост в частна такава, за да могат да се разпореждат с него, след което да се учреди безвъзмездно право на строеж върху 88.67 % от този терен. Респективно правото на строеж да се подели между всички общини, бе заложено още в проекто-решението, както следва - Балчик - 9.98 % на сто от терена, Генерал Тошево - 8.17 %, Добрич - 46.34 %, Каварна - 7.44 %, Крушари - 2.65 %, Тервел - 8.32 %, Шабла - 2.66 % и Никола Козлево - 3.11 %. Председателят на ОбС в Добричка Славка Петрова обяви, че решението на постоянната комисия е докладната да бъде отложена за следващо заседание. В залата съветничката Таня Господинова също поиска отлагане на докладната, за да може да има по-конкретен дебат между общините Добрич и Добричка и да се стигне до споразумение изгодно и за двете общини. Чернев заяви, че досега общинските съветници са били държани на тъмно и не са имали достатъчно информация, като добави, че той самият е почерпил такава от интернет. Това изказване накара кмета Петко Петков да заяви, че никога администрацията не е отказвала информация на когото и да било, стига да е питал. В разгорелия се спор по темата зам.-кметът по финанси на общината Дико Иванов се опита да обясни, че ако Добричка община стане водеща в сдружението за изграждането на регионалното депо, то тя ще поеме сериозен ангажимент за следващите 2 години, които два пъти ще надвишават бюджета на общината. Въпреки тези аргументи, с 9 гласа "за" и 8 "въздържал се", не бе приета промяната на статута на терена, определен за бъдещото депо, което обезсмисли по-нататъшното гласуване за разпределение на проценти на безвъзмездно право на строеж по общини. Съветниците решиха, че ще дадат съгласие за споразумение, едва когато има дебат между общините Добрич и Добричка и се стигне до взаимоизгодни за двете кметства договорености.
 


Сходни връзки

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ В ОбС - ДОБРИЧКА, БЪДЕЩОТО ДЕПО "МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди