изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:27 EEST
ПЪРВА СРЕЩА ЗА СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО    
ОбразованиеВчера в областна администрация по инициатива на губернатора Желязко Желязков и ресорния му заместник Тодор Георгиев се е провела работна среща между тях и директорите на професионалните гимназии по аграрно стопанство, ветеринарна медицина, строителство и архитектура, механотехника и електротехника, транспорт, обслужване и лека промишленост.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация. Участниците в нея в работен порядък са дискутирали темата  за състоянието и перспективите за образование, обучение, придобиване на професионални компетенции и житейска реализация на подрастващите.  В хода на разговора са отбелязани намаляващия брой на учениците, утвърдения и осъществен план-прием, кадрова обезпеченост, квалификационно равнище на преподавателския екип, както и финансово състояние, осигуряване на допълнителни източници за финансиране, включително спонсорства, съвместни дейности с бизнеса, работа по проекти, последваща реализация на завършилите млади хора. Пред всички Регионалният образователен инспекторат е представил и свои виждания по темата. На база направените предложения, Ж. Желязков е обобщил споделените мнения и препоръки, като е заявил, че с тази среща се поставя начало на диалог, в резултат на който предстои изработването на Стратегия за професионално обучение в област Добрич. Работна група от началото на септември ще започне активна работа по темата с оглед до края на 2011 г. проектът  да бъде подготвен и внесен в МОМН. Желязков е обърнал внимание на необходимостта, съвместно със синдикатите и бизнеса да бъде направена "снимка" на реалната ситуация – за кои отрасли в областта - какви кадри са необходими. Да се очертае визията и да се предложат перспективни решения в посока на качеството на образованието, и обучението, което трябва да бъде  адекватно на изискванията на съвременния бизнес.
 


Сходни връзки

ПЪРВА СРЕЩА ЗА СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПЪРВА СРЕЩА ЗА СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
Автор: Anonymous да 2011-08-11 @ 12:43 EEST
Олеле Боже....Директори, които не са протестирали срещу безумията в образователната ни система довела до съсипване на професионалните училища, ще правят нова стратегия!?
ПЪРВА СРЕЩА ЗА СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
Автор: Anonymous да 2011-08-11 @ 13:02 EEST
Между тях има и една "велика" директорка, бивша инспекторка в РИО...
ПЪРВА СРЕЩА ЗА СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
Автор: Anonymous да 2011-08-11 @ 16:23 EEST
тоест за унищожаването на образованието
ПЪРВА СРЕЩА ЗА СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
Автор: Anonymous да 2011-08-12 @ 17:43 EEST
Къде е мястото и ролята на синдикатите в тази реформа/ доста от директорите не желаят да сключват КТД/?А  рлята на Училищните настоятелства/на много места те бяха умишлено унищожени/? Демокрацията е застрашена! Директорите управляват еднолично!!!!!!!!!!!!!!!!Синдикатите да напишат списък на училищата и имената на директорите,които не са сключили КТД!  Шефа  на РИО също да публикува тук имената на училищата и директорите им,които нямат Училищни настоятелства!И  УН плачат за О Д  И Т?????????????Къде е ОбК по образование?ВСИЧКИ СПЯТ ЗИМЕН СЪН ПОСРЕД ЛЯТО!    Кога всички отговодни фактори  ще седнат на една маса и да решат проблема с корумпираните директори?Вие очи и уши имате ли? Сайта  се продъни от въпроси към отговорните фактори!Наближават избори  ...П О М И С Л Е Т Е  С И  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    Ако  проверите нашето УН ще видите директорката  и председателя  на УН  какви  ги вършат... 
ПЪРВА СРЕЩА ЗА СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
Автор: Anonymous да 2011-08-13 @ 09:12 EEST
Трябва да се направи обстоен анализ на състоянито на образованието в Добрич  и най- вече  на компетенциите на тези които го ръководят!РАЗБИРАЕМО Е НАЛИ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди