изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:49 EEST
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА    
ОбразованиеНа провелото се вчера редовно заседание на Общинския съвет в община Добричка съветниците одобриха самостоятелни паралелки с 10 ученици и слети такива за училищата на територията на общината.

Общо в 20 училища ще има 69 такива паралелки.Решението на съветниците се основава на разрешение за сформиране на такива паралелки от Регионалния образователен инспекторат, както и подадено мотивирано искане от директорите на училищата, където те ще бъдат сформирани. Общо 34 точки разгледаха съветниците. Те не дадоха съгласие да бъде открита процедура за концесии на микроязовири - 9 на брой, на територията на общината. Също така съветниците отхвърлиха искането на Илия Михайлов - председател на сдружение Ловно-рибарско дружество - Добрич, който искаше да се извади от списъка с язовири за концесиониране този в село Минково. Мотивът му за това искане е, че той се стопанисва от дружеството и там се провеждат ежегодно обучения и състезания по риболов за деца. Искането на Михайлов в залата бе подкрепено от Иван Колев - съветник от ГЕРБ, който предложи обаче да се завиши наемната цена на 100 лв. Колегите му не одобриха и неговото предложение. Така язовирът в Минково е в списъка на водоемите, които ще бъдат отдавани на концесия. Съветниците одобриха финансиране за футболни отбори в няколко села в размер на 2500 лв. Приети бяха и промени в програмата за капиталови разходи. Общинският съвет одобри още 6609 лв., които са 30 % от полагащите се средства за 2010 г., да бъдат дадени за ремонт на дома на покойника към джамията в село Бенковски. Приета бе и Стратегията за развитие на социалните услуги на територията на общината за периода 2011-2015 г.
 


Сходни връзки

МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА | 12 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-07-30 @ 13:55 EEST
SRAMOTA E V 21-VI VEK DA IMA KILIIINI U4ILI6TA.KAKVI SA TEZI SLQTI PARALELKI.PREDLAGAM DA SE ZAKRIQT TEZI U4ILI6TA,A DECATA DA SE IZVOZVAT V PO-GOLEMI TAKIVA,KADETO OBU4ENIETO 6TE E NA PO-VISOKO NIVO.PAK SE TARSQT NA U4ITELITE MESTA.NEDOPUSTIMO E VAV VSEKI QGQL NA STAQTA DA U4AT U4ENICI OT RAZLI4NI KLASOVE.TRAGNALI SME ZA EVROPA,A KOLKO SME JALKI
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-07-31 @ 06:52 EEST
Нека шефа на инспектората да провери лично/защото му разбира/,колко лекторски часове има във  всяко училище и ще разбере колко учителски работни места се укриват/за страната това са хиляди работни места-Тотьо Младенов ще е доволен/.ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ УНИЩОЖАВАТ ОБРАЗОВАНИЕТО–това ще се отчете един ден!Говори се само за пари ,ако присъствате на учителски съвет ще го усетите...Поне да имаше една наредба,която да ограничава броя на условните катедри! На  директорите/феодали/ им седадоха всичките пари/цялата власт/!Неможе да се поверява  на  Баба Меца да пази меда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-07-31 @ 20:37 EEST
Човек, който не умее да пише на кирилица, не би трябвало да коментира проблемите в българското образование! Грехота е да се закриват български училища!
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-08-02 @ 20:32 EEST

      Инспектората е в една каца с Баба Меца и «пазят» меда заедно!                                                             ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ ВЕЧЕ УНИЩОЖИХА ОБРАЗОВАНИЕТО, но защо мълчат и учители и родители?Защо на съвет не присъстват и родители?

МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-09-09 @ 18:55 EEST
Инспектората да провери колко учители навършили пенсионна възраст работят. В това число има и директори. Има и такива на 66 години. Младите кипящи от енергия стоят вкъщи и си гледат децата, други избягаха в чужбина. Децата харесват младите учители. пенсионерите не могат да общуват с тях.
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-09-12 @ 06:47 EEST

За това с общуването не съм съгласна !

МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-09-12 @ 13:14 EEST

Към предния коментар:Защото си пенсионерка,затова така разсъждаваш.Пенсионерите,да си гледат старините.Те имат доход-пенсията им,а другите без работа-да умират от глад ли?

МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Admin да 2011-09-12 @ 14:05 EEST

Истината е много по-жестока - настройват млади срещу пенсионери, деца срещу майки и бащи. При това, за съжаление, много от младите семейства са принудени да разчитата на пенсиите на родителите си, на тяхната собственост, опит и връзки, защато живеем в държава, която гони зад гратница не само младите, но и пенсионерите, които са в невъзможност да направят това.  Не влизайте в този капан, който цели унищожаване на нацията - волно или неволно. Защото и младите един ден ще остареят и ще имат деца и внуци. По-важното е, обръщам се към младите хора, да използвате знания, дързост и смелост да промените безнадеждното статукво в България на противопоставяне, т.е. на разделяне и владеене на хората. Разбира се, в правото сте си да искате работните места, заети от пенсионерите - става въпрос за държавните и общински служители, да бъдат освободени и на тях да бъдат назначени млади и компетентни хора. Борете се за това, но не "убивайте" пенсионерите. Пенсионерите не само имат на какво да ви научат, с какво да ви помогнат, но и в крайна сметка да бъдат ваш надежден тил в борбата ви, защото най-загрижени за младите хора са техните родители.

МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-09-13 @ 07:16 EEST
Голяма част от младите разчитат на пенсионираните си родители при отглеждането и възпитанието на децата им ,а то без общуване не става ,нали?
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-09-17 @ 06:59 EEST

Знаете ли,че има родители ,които се грижат за децата си като им осигуряват храна и облекло,но не общуват с тях? Свинска  философия!

МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-10-11 @ 06:48 EEST
Знаете  ли,чеОУ"Отец Паисий"си върна 4 класни стаи отннети му преди  2 години ЧОУ"Галилео Галилей"?Правдата възтържествува!
МАЛОМЕРНИ И СЛЕТИ ПАРАЛЕЛКИ В 20 УЧИЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЩИНА
Автор: Anonymous да 2011-10-11 @ 11:11 EEST
Браво!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди