изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:01 EEST
За първи път край Шабла тази година ще се проведе парад на хвърчилата    
НовиниШабла. За първи път край Шабла тази година ще се проведе парад на хвърчилата, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Варна. Парадът е посветен на редкия и знаков за този район на страната ни птичи вид – червеногушата гъска. Почти 80% от нейната популация зимува в района на морския град. Предвиден е конкурс за най-добър модел хвърчило в две категории – за деца и юноши и за напреднали.

Шатри ще подслоняват работилница за хвърчила, щандове на школата по керамика към Общинския детски комплекс в Каварна, на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), на Зеления образователен център в Шабла, на Сдружение за Шабла, което ще представи домашно приготвени вкусотии и ръкоделия, на Центъра за социална интеграция и рехабилитация – Шабла (плетива), на местни фирми за производство на хлебни изделия, мед и зеленчуци. На гостите ще бъдат предложени прожекции на филми в Зеления център. Предвиден е конкурс за изработка на глинени фигури. Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 септември на широките поляни до "Паметника", недалеч от фара на Шабла, на брега на морето. В двата дни ще се провеждат демонстрации на авиомодели, парапланери и хвърчила. На 24 септември от 18,00 часа ще бъдат открити изложби и ще бъдат обявени наградите от международният фотоконкурс под патронажа на FIAP – “Дивото”, “Фотоваканция 2011” и конкурса за плакат на тема “Европейската екологичната мрежа НАТУРА 2000 - живот в хармония с природата”.
Жулиета НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

За първи път край Шабла тази година ще се проведе парад на хвърчилата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди