изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:52 EEST
Борисов размаха пръст на Цветанов заради Лукойл    
НовиниРазмяна на реплики по темата “Лукойл” в отсъствието на вицепремиера Симеон Дянков се е разиграла на заседанието на кабинета в сряда, съобщава в. “Труд”.  След края на официалната част външният министър Николай Младенов е задал въпроса дали все пак някой ще обясни какво точно става с “Лукойл”. “Топката” веднага поел вицепремиерът Цветан Цветанов, който разпалено заявил, че “тия акции трябва да се обсъждат предварително” и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо. В този момент се намесил премиерът Бойко Борисов: “Обсъждано е многократно, включително и в моя кабинет, ти какво искаш - да позволим да се нарушава законът ли? Включително предупредихме президента на “Лукойл” Вагит Алекперов.”

По това време Дянков е бил на срещата с шефа на митниците Ваньо Танов и генералния директор на “Лукойл България” Валентин Златев.

Според запознати основният проблем на Цветанов е, че МВР има договор за доставка на горива с “Лукойл”.
500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати. Това попита на пресконференция Валентин Златев.

Министър Дянков е категоричен, че няма да върне лицензите на "Лукойл", докато рафинерията не изпълни всички изисквания. Според него проблеми на пазара на горива не се очакват.

Казусът с бургаската рафинерия възникна след отнемането на лиценза й за данъчен склад, заради което тя трябва да преустанови работа. Причината е, че “Лукойл Нефтохим” не е монтирал задължителните измервателни уреди, които отчитат доставките на гориво. Според наредба на финансовия министър това трябваше да стане до 26 юни.

“Разчитаме на коректност от страна на рафинерията - да изпълни своите задължения по закон”, каза Бойко Борисов в четвъртък сутринта.
“Компромис няма, законът е спазен, лицензът е отнет. Ако в рафинерията бяха сложили 12 уреда на най-важните си естакади и тръбопроводи, ние можеше да кажем - ок, да хванеш тръбите на входа и на изхода, а след това вътре в тръбите”, каза още премиерът, намеквайки за възможния компромис по конфликта.

Надявам се, че „Лукойл" няма да тръгне на война с държавата. Истински ги съветвам, заяви вчера Бойко Борисов, имайки предвид думите на Златев, че държавата има авиационно гориво само за два дни. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов размаха пръст на Цветанов заради Лукойл | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди