изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:06 EEST
Плажът в Русалка отново с ограничен достъп    
Новини

Във връзка със заповед на кмета на община Каварна Цонко Цонев бе извършена проверка във ВС „Русалка”, на база на която са издадени констативни протоколи за извършени административни нарушения от страна на собственика „ПАРУУС” ЕООД. Достъпът до плажната ивица, която е изключителна публична държавна собственост, е ограничен чрез поставена физическа преграда (сигнална лента – въже), възпрепятстваща свободното влизане на физически лица и автомобили и се събира такса паркинг в размер на 6 лв. Проверката установи още, че на плажа, който тази година е неохраняем, са разположени сенници, чадъри и шезлонги, които се таксуват в размер на 3 лева.



Издадените констативни протоколи за установените административни нарушения са връчени вчера и след изтичане на законоустановения тридневен срок за обжалване от страна на собственика ще бъдат съставени актове. Според Закона за устройство на Черноморското Крайбрежие глобата е в размер от 6 000 лв. до 12 000 лв., а при следващо нарушение е в двоен размер.

Припомняме, че със свое решение от 04.05.2011г. Добричкият административен съд се разпореди за премахване на незаконно изградени на входа/изхода на паркинга на „Русалка” бариери и КПП в нарушение изискванията на разпоредбата на чл. 56 ал. 2 от ЗУТ. Решението на магистратите бе окончателно и без право на обжалване.

Мария Сотирова

 


Сходни връзки

Плажът в Русалка отново с ограничен достъп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди