изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:16 EEST
Международна школа за обучение по руски език се открива във ВСУ „Черноризец Храбър”    
ОбразованиеЛятната квалификация е за бакалаври и магистри от български и чуждестранни унивеститети, които се подготвят за преподаватели. Международна лятна квалификационна школа за модерните педагогически технологии в обучението по руски език като чужд организират Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” и Фонд „Русский мир”. Образователнният проект се реализира трета поредна година, но за първи път в него ще участват само бакалаври и магистри от български и чуждестранни висши училища, съобщиха организаторите на научния форум. Досега участниците бяха предимно преподаватели от България и Русия, добавиха оттам.

 



Лятната квалификация за студенти, които се подготвят за преподаватели по руски език, ще се проведе от 1 до 5 август в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър”. За обучението във Варна пристигат възпитаници на Краковския педагогически университет в Полша и Института за балкански езици и руски език в Солун, от Софийския университет „Св. Кл. Охридски”, Пловдивския - „Паисий Хилендарски и Югозападния - „Неофит Рилски” в Благоевград. 

Интересът на младите хора към форума е толкова голям, че за организаторите бе трудно да изберат само 50 участника, коментираха от ВСУ „Черноризец Храбър”.  

Официалното откриване на международната лятна квалификационна школа ще е на 1 август от 11:00 часа. Поканени са генералният консул на Руската федерация във Варна – негово превъзходителство Юрий Александрович Соловьов, заместник-кметът на общината Коста Базитов и и директорът на РИО – Варна г-жа Йорданка Атанасова. Преди това участниците ще разгледат Варненския свободен университет, а организаторите ще дадат пресконференция в 10:00 ч.  

Иновационните образователни технологии и приложението им в обучението по руски език са в центъра на научния форум, съобщиха от Руския център. Програмата включва лекции, методически семинари, практикуми и майсторски класове на световно известни учени, специалисти в областта на руски език като чужд и методиката на преподаването му, добавиха оттам.  

Международната лятна квалификационна школа за студенти е юбилейна за Варненския свободен университет, който тази година чества 20-годишнина от създаването си. Инициативата е в рамките на международен проект с Фонд „Русский мир” и се осъществява с подкрепата на Генералното консулство на Руската федерация във Варна.

Татяна Василева

 

 


Сходни връзки

Международна школа за обучение по руски език се открива във ВСУ „Черноризец Храбър” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди