изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:59 EET
В БАЛЧИК НЕ СТИГНАХА ДО КОНСЕНСУС ЗА ОИК    
ПолитикаПо покана на кмета на Община Балчик Николай Ангелов вчера се проведе първа среща на представителите на политическите сили във връзка с предстоящите избори, съобщиха от кметството в морския град. На събирането са присъствали упълномощени представители на ГЕРБ, Коалиция за България, НДСВ, Атака, Синята коалиция и ДПС, които е трябвало да определят състава на Общинската избирателна комисия.

Кметът е разяснил, че ОИК ще бъде от 17 членове, като разпределението е следното: осем участници от  ГЕРБ, трима от Коалиция за България, трима от ДПС, по един от Атака, Синята коалиция и НДСВ.
Предложенията на партиите се разглеждат от комисия, назначена от кмета Николай Ангелов, която трябва да установи валидността на документите. Едно от изискванията е членовете на комисията трябва да бъдат с висше образование. Кметът е предложил комисията да има председател от ГЕРБ, заместник-председател от БСП и секретар от ДПС.
До консенсус не се е стигнало, тъй като представителят на ГЕРБ е поискал и заместник-председателското място да е за партията.
Участниците в срещата са се съгласили консултацията да продължи в понеделник от 16.00ч, когато се очаква ръководният състав на ОИК да стане ясен.
 


Сходни връзки

В БАЛЧИК НЕ СТИГНАХА ДО КОНСЕНСУС ЗА ОИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди