изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:27 EEST
Август горещ от второто десетдневие    
Времето Тази година отпускарският месец август ще е предимно слънчев и горещ, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. В началото на месеца въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури, а температурите ще бъдат близки до обичайните. През последните дни от първото десетдневие ще настъпи постепенно стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите.

През второто десетдневие ще бъде по-топло от обичайното. Ще преобладава слънчево и горещо време. Временно лабилизиране на атмосферата ще настъпи около средата на периода, когато на отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а температурите временно ще се понижат.

През повечето дни от третото десетдневие времето ще запази характера си - ще бъде предимно слънчево и горещо. Към края на месеца се очаква увеличаване на динамиката на атмосферните процеси. Ще има условия за превалявания и температурите относително ще се понижат.

Обикновено през месец август валежите намаляват и се обособява климатично засушаване, характерно за втората половина на лятото. Едновременно с това намалява вероятността за гръмотевични бури и градушки. Температурите са високи и на много места рекордите са около и над 40°. Често към края на август настъпва чувствителна промяна на времето - нахлува доста хладен въздух, температурите се понижават чувствително. Времето се преобразува от летен към есенен тип. http://news.plovdiv24.bg

 


Сходни връзки

Август горещ от второто десетдневие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди