изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:34 EEST
Фолкпевици укрили 1 млн. лв. от хонорари за 5 г.    
Икономика1 милион лева са укрили от хонорари фолкпевиците за последните 5 години, сочат данни от черното счетоводство на трите затворени от данъчните дискотеки в София. Трите най-посещавани дискотеки в София, които според НАП саукрили оборот от 50 милиона лева за три години, ще останат затворени, докато собствениците им не ги оборудват с нови фискални устройства. Касовите апарати, използвани до момента в тези дискотеки, са били манипулирани чрез специален софтуер и реалната печалба е изтривана от паметта им. Така трите дискотеки са спестили плащането на 10 милиона лева данъци към държавата, твърдят данъчните, съобщи Нова телевизия.

Парите от оборотите били извозвани с автомобили в чували и били складирани в офис. Шеф на охраната на фирмата, извършавала тези инкасо превози, е бивш заместник-директор на ГДБОП.

Намерен е тефтер и диск с цялото черно счетоводство на дискотеките за последните години. Така разследващите открили, че освен цигарите и алкохола на черно, друго сериозно безотчетно перо са хонорарите на фолкпевиците. Хонорарите, които са изплащани, варират от 3000 до 6000 лв. на нощ на изпълнител. Според разследващите, укритите доходи на певците възлизат на 1 милион лева.

Всички банкови сметки, имоти и луксозна яхта в Порто Карас на братята Светослав и Олег Атанасови, собственици на трите дискотеки, са запорирани. Фолкизпълнителите, чиито имена фигурират в черното счетоводство, ще бъдат викани на разпит по започналото дело за укриване на данъци в особено големи размери. Дали срещу тях ще бъде повдигнато обвинение, ще реши прокуратурата.

Вчера стана ясно, че правителството е отказало да отпусне пенсия за заслуги на примата на българската естрада Лили Иванова. Мотивът е, че тя не е платила над 500 000 лв. данъци.
Преди около месец в. “Труд” съобщи, като се позова на свои източници, че Лили Иванова, Васил Найденов и Азис дължат общо около 1 млн. лв. на приходната администрация. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Фолкпевици укрили 1 млн. лв. от хонорари за 5 г. | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Фолкпевици укрили 1 млн. лв. от хонорари за 5 г.
Автор: Anonymous да 2011-07-29 @ 23:42 EEST

Ами нашата Грегери, дето пее по нощните клубове?????????????.......................

Фолкпевици укрили 1 млн. лв. от хонорари за 5 г.
Автор: Anonymous да 2011-07-30 @ 00:42 EEST
Остави я, то толкова е и  пеенето..

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди