изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:37 EEST
ЦЯЛА СЕДМИЦА НОЩНИ МИЛОНГИ, ТАНГО НА ПЛАЖА И НАЙ-ДОБРИТЕ ТАНГЕРОСИ    
Култура От днес до 8 август едно от "най-горещите" места на Северното Черноморие – Kaliakria Resort, ще се превърне за втора поредна година в домакин на уникалния за България танго маратон - Black Sea Tango Marathon Holiday. Това съобщават организаторите на страстния маратон, който ще събере в рамките на една седмица едни от най-добрите учители и танцьори на класическо аржентинско танго от цял свят. В магичната атмосфера на Kaliakia организаторите от Tango&Pepper Studio са подготвили  нощни милонги, следобедно танго на плажа, партита на басейна, разходка с лодка, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40-часовия танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който ще завърши събитието.


В рамките на събитието са предвидени интересни семинари, подредени в четири теми, с учители  от най-добрите танго училища в Европа. Допълнително са организирани и специални уроци по дамска техника, контактна импровизация и специален курс за танго диджеи. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго.  В продължение на една седмица световноизвестни диджеи ще забавляват с парчета от автентични колекционерски аржентински танга до модерния електротанго ритъм. Сред специалните гости са диджеите Christos Pater, Bärbel Rücker, Luca Lamberti, Stefanie Clausen (DJane), Murat Elmadağlı, Ivajla Ivanova и Pino Dangiola.
Танго маратонът е събитие, което обединява тангероси от различни точки по света, заплени от аржентинското танго. Аржентинското танго преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните занимания в Европа, Балканите, Азия и Америка. На 30 септември 2009 г. ЮНЕСКО обяви аржентинското танго за Културно нематериално богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството. Друга любопитна новина е, че танго произхожда от думата tamgu на езика на племето ибибио, населявало Конго и Нигер. Едно от значенията на думата е "място, където се свири и танцува".
С Black Sea Tango Marathon - Kaliakria 2010 България за първи път се превърна в част от световната танго сцена. В първото издание гостуваха над 130 участници от 16 държави, сред които Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други. 

KALIAKRIA RESORT: БЪДЕТЕ НАШ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАРТНЬОР 

 


Сходни връзки

ЦЯЛА СЕДМИЦА НОЩНИ МИЛОНГИ, ТАНГО НА ПЛАЖА И НАЙ-ДОБРИТЕ ТАНГЕРОСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди