изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:45 EEST
8200 ЛЕВА ЗА АЛЕКС ОТ КОНЦЕРТА НА ПРЕСЛАВА    
Общество
8200 лева се събраха от благотворителния концерт на най-голямата звезда на поп фолка у нас Преслава в родния й град Добрич. Средствата бяха предоставени на семейството на 4-годишната Александра Маркова, която на 4 август заминава на лечение в Израел. Концертът в Летния театър събра много хора с добри сърца в горещата юлска събота. По традиция, той започна с песента, посветена на Алекс, която отново с много любов изпълниха деца от Сдружение "Ръка за таланта" с ръководител Стефка Димитрова.


Малките танцьори от фолклорен състав "Златна Добруджа" към читалището в село Крушари и ФСГ "В. Левски" взривиха публиката и наситиха с много емоция и без това емоционалната вечер. Веднага след това на сцената излезе  най-хитовата певица през последните години, която буквално се раздаде на сцената. Непрекъснато аплодирана, тя достави истинска наслада на своите фенове, а най-запалените оформиха своеобразен дансинг на сцената на Летния театър. Освен, че зарадва присъстващите с прекрасните си песни, Преслава доказа, че не е просто обичана изпълнителка, а момиче - готово да откликне на болката на едно семейство и да направи по своя прекрасен начин добро, което хората на Добрич дълго ще помнят.
Всъщност, добруджанци отново доказаха, че доброто не е просто спомен от миналото. Защото - въпреки обезлюдения в края на юли отпускарски град, въпреки кризата, въпреки личните проблеми, в летния театър имаше гора от люшнати ръце, подкрепящи болното момиченце и неговото семейство. И защото всички институции и фирми, които бяха помолени за помощ от организаторите на кампанията, за стане концертът реалност, откликнаха от сърце. И в тази вечер - огромната благодарност беше отправена към Община град Добрич, Висше училище Международен колеж, "А.С.А. - България"", МВР - Добрич, радио "Добруджа", книжарница "Марина", магазин "Евромаркет", НЧ "Йордан Йовков", ВиК. А днес от страниците на вестника семейството на Алекс и организаторите на кампанията изказват своята огромна благодарност на собственика на фирма "Изида" Младен Матеев, който подари на всички свои работници и служители билети за благотворителния концерт. Огромна благодарност заслужават кметовете на община Добричка Петко Петков и на община Каварна Цонко Цонев, както и председателят на Общинския съвет на община Балчик Стефан Павлов, които не само закупиха билети за концерта, но и организираха пътуването на хора от общините, за да могат да подадат ръка на Алекс! Своя дарителски жест, заслужаващ адмирации, направиха и общинските съветници на ПП ГЕРБ в Добрич, които също закупиха  билети за инициативата!  
И така - в събота вечерта, докато се наслаждаха на фокдивата, добруджанци вдъхнаха още мъничко кураж на семейството на Алекс. По-късно феновете на звездата на "Пайнер" се снимаха с нея за спомен и получиха автографи. Преслава не отказа на никого и дълго подписва с усмивка спомени за цял живот на свои почитатели. Освен това, трогната от инициативата, певицата сподели, че ще говори с нейни колежки - също да подкрепят кампанията и да изнесат благотворителни концерти в Добрич. Първо това щяла да направи с най-голямата си приятелка в гилдията - Галена. 
Досега семейството на Алекс е събрало близо 42 000 лева. Припомняме Ви, че каузата беше подкрепена от Румънеца и Енчев, Миро, Айдълите от Добрич - Дамян Попов, Кремена Димитрова, Валентина Димитрова, Мария Попова, Гергана Коева и др. Проведоха се и множество благотворителни инициативи. А на 4 август, само след броени дни - на семейството на Алекс предстоят огромното предизвикателство и огромният риск от първия курс на лечение в Израел. Нека всички добри хора на Добрич стискаме палци и мъничкото момиченце се върне от Божията земя с усмивка! Текст и снимки НДТ
 


Сходни връзки

8200 ЛЕВА ЗА АЛЕКС ОТ КОНЦЕРТА НА ПРЕСЛАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди