изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:59 EEST
Четирима загинаха на място при поредна катастрофа в Силистра    
НовиниЧетирима души загинаха след сблъсък между лек автомобил и микробус тази нощ на пътя Силистра - Русе край село Търновци, съобщих от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден в 1.44 ч. В микробуса са пътували 8 души и едно 2-годишно дете. От тях двама мъже са загинали на място, трима души са тежко пострадали, без опасност за живота и са настанени в болница и други трима са леко ранени, допълниха от вътрешното ведомство. На място са загинали и двамата мъже, пътували в леката кола.

Директорът на ОДП-Силистра комисар Ивелин Иванов съобщи, че четиримата загинали са мъже на възраст между 40 и 50 години, съобщи "Фокус". По думите му пътуващите в микробуса са се връщали от работа от Белгия.

Жертвите от лекия автомобил "Нисан" със софийска регистрация са двама мъже – от София и от Шумен. Единият от тях при удара изхвърчал от автомобила. Другият е бил затиснат.
Според първоначалния оглед водачът на буса няма вина за случилото се, тъй като колата е навлязла в неговата лента. Всички са български граждани. Двамата загинали мъже от микробуса са с турски произход. Детето е с лека контузия и натъртвания.

В болницата в Силистра са оставени за лечение три жени - на 21, 45 и 47 години и един мъж на около 40 години. Всички са стабилизирани и настанени в интензивното и ортопедичното отделения.

На 2,5 км от мястото на катастрофата е имало патрул на районното управление в Тутракан. Но и това не е предотвратило инцидента, обясни Ивелин Иванов.

Това е поредният тежък пътен инцидент в Силистра и района в рамките на една седмица. "Има бум на катастрофите в Силистра – за 6 дни са загинали 11 души", каза още комисар Иванов. По думите му и трите последни тежки катастрофи са все на участъци, които не са с концентрация на ПТП, като при две от тях най-вероятната причина е умора на водачите.

На 26 юли при тежка катастрофа отново загинаха четирима души. Пътното произшествие стана на третокласен път между селата Професор Иширково и Брадвари. 46-годишен мъж с товарен автомобил навлиза в насрещното движение и блъска челно автомобил, управляван от 23-годишно момиче. На място загиват всички пътници в леката кола. Предполага се, че 46-годишният шофьор е заспал зад волана.

На 29 юли трима младежи загинаха, а двама бяха тежко ранени при жестока катастрофа на изхода на Силистра в посока Добрич.

Веднага след катастрофата директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра комисар Ивелин Иванов разпореди извънредни мерки заради зачестилите тежки пътни произшествия на територията на Силистренска област. Той прекрати отпуските на всички служители в отдел "Пътен контрол" и на част от служителите в РПУ-Силистра и разпореди патрулите на КАТ и на охранителната полиция да извършват денонощен обход по пътищата в областта по предварителен план.

 


Сходни връзки

Четирима загинаха на място при поредна катастрофа в Силистра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди