изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:33 EEST
МАГНЕТИЧНО АРЖЕНТИНСКО ТАНГО НА МОРЕТО    
Туризъм От вчера стартира седмицата на магнетичното аржентинско танго на морето. На едно от най-вълшебните места на Северното Черноморие – Sea & Golf View Resort Kaliakria стартира второто издание на Black Sea Tango Marathon Holiday.

Със специални настилки ще бъдат оборудвани две уникални открити тераси и един амфитеатър с изглед към морето, които ще се превърнат в сцена на незабравими емоции и изживявания под изящното и чувствено звучене на танго. Както вече НДТ съобщи освен танго под звездите организаторите са подготвили още следобедни милонги на плажа, партита на басейна, разходка с лодка, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40 часовия танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който ще завърши събитието.
В тазгодишното издание организаторите са подсигурили учителите Murat Elmadağli & Vera Gogoleva. Това е колоритната двойка от Москва и Истанбул, която очарова с невероятното си усещане за музикалност и ескалираща енергия в изпълненията си. Мурат  вярва, че не съществува една унифицирана истина за танго и като преподаватели, двамата с Вера, помагат на всеки ученик да намери своята собствена истина в танца. Своите умения в магнетичния танц на морето ще демонстрират и Carlos & Rosa - Forte-Berg. Карлос и Роса възприемат себе си като артисти израснали в творческа и изобретателна среда, в която всеки танц е възможност да се създаде уникално и автентично произведение на изкуството. Идвайки от две различни култури / Буенос Айрес и Австрия / те се срещат в Ню Йорк през 1999 и още в първия танц те се усещат като творчески тандем. Двойката излъчва истинска страст към танго. Другата двойка учители са Caterina Inglese & Pino Trozzola, създатели на най-голямото танго училище в Торино. Методиката на преподаване, която са създали се базира на три основни акцента: прегръдката /основно важна за комуникацията между партньорите в танца/, необходимата стойка за елегантния вид на танцьорите, интерпретацията на музиката – така, че всяко изтанцувано танго да е уникално. В "Калиакрия ризорт" пристигат и Stefanie Clausen & Luca Lamberti. Стефани Клаузен танцува и преподава танго и от 1998 г в Дюселдорф. Лука Ламберти е DJ и танцьор от 10 години.
Аржентинското танго е вдъхновено от преобразуваща сила на свързване между двама души със съвършено различен път и съдба, и изследва дълбоко носталгията по отминалия живот, интимността в настоящето, и копнежа по бъдещето, които характеризират човешките взаимоотношения.
То учи на стремежа да бъдем себе си, преди да се научим да взаимодействаме с другите. В резултат на творческия процес се осъществява среща между това, което е вътре в нас и това, което е в партньора. Аржентинското танго е детерминирано от ясното разграничение на "водещ" и "следващ", зададено от взаимоотношенията и порядките на миналото. Този танц обхваща диапазона от тихия монолог на личните размисли и самовглъбеност  до страстното разграничение на ролите мъж - жена и алхимичният диалог между тях. В исторически план танго е традиция, която се развива вече над 100 години в Европа и по целия свят и пленява със своя изискан стил и философия. Танго-обществото е една от най-големите и постоянно нарастващи общности обвързани с изкуство по света. Танго се танцува в над 50 държави по цял свят.

Улично Танго Изкуство във Варна

ЦЯЛА СЕДМИЦА НОЩНИ МИЛОНГИ, ТАНГО НА ПЛАЖА И НАЙ-ДОБРИТЕ ТАНГЕРОСИ

 


Сходни връзки

МАГНЕТИЧНО АРЖЕНТИНСКО ТАНГО НА МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди