изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:26 EEST
ДЕЦАТА СЪТВОРИХА ИЗКУСТВО С НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ    
ЕкологияКрасиви цветя, пеперуди, дори и рокли бяха сътворили децата от зелените училища в Добрич в рамките на инициативата “Найлонът не е на мода – имаме и друг избор”.

Тя се проведе в петък и бе организирана от община Добрич и информационния център „Европа Директно Добрич” и бе част от инициативата на БНТ и Министерството на екологията и водите. Творбите на децата бяха представени в изложба от конкурса “Мисли за природата“ на детски рисунки и изделия, за които са използвани полиетиленови материали. В Центъра за защита на природата и животните се проведоха екозабавления и образователни интерактивни игри на открито, а по-късно кметъй Детелина Николова поздрави и награди най-активните участници и доброволците в кампанията „Найлонът не е на мода–имаме и друг избор“.
Инициативата продължи с беседи и дискусии за опазването на околната среда в зелените училища в града. Завърши с демонстрационна експозиция на лампи и цветя от рециклирани бутилки по идея и проект на графичния дизайнер Димо  Иванов.
 


Сходни връзки

ДЕЦАТА СЪТВОРИХА ИЗКУСТВО С НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди