изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:05 EEST
БАЛЧИК ТЪРСИ НАД 3,5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БОЛНИЦАТА СИ    
ЗдравеПроектно предложение за „Обновяване и оборудване със специализирана апаратура за образна диагностика и клинична лаборатория на МБАЛ-Балчик" бе представено в края на миналата седмица пред служителите на здравното заведение, съобщиха от община Балчик. С него тя ще кандидатства по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации" по Оперативна програма „Регионално развитие".


Кметът Николай Ангелов и директорът на дирекция „Туризъм, еврофондове, международно сътрудничество, екология" Димитрин Димитров са разяснили подробностите около проекта и предоставили възможност на персонала да зададе въпроси и да направи свои предложения върху реализацията му.
Новото, което ще се постигне, е преоборудването на болницата с медицинска апаратура и привеждането на сградата в съответствие с действащите в момента закони. Това от своя страна ще доведе до увеличаване на приходите на лечебното заведeние, ще го направи по-добро място за работа и ще го превърне в най-добрата добруджанска болница, е подчертал Николай Ангелов. Той е посочил, че този проект е една от първите стъпки към модернизирането на болницата и няма да бъде единичен акт. Максималното финансиране, което може да се получи след одобряването на проекта от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, е 3 740 000 лева. По-голяма част от тази сума ще бъде дадена за новото оборудване на болницата. Над 30 апарати за образна диагностика и лечение са включени в проекта. По отношение на строително-монтажните работи ще бъдат извършени смяна на съществуващата дограма, топлоизолация на покрив и подове, преустройство на котел за работа с гориво на природен газ. Предвижда се и  подмяна на цялостната електрическа, ВиК и климатична инсталация по етажите и в помещенията, в които ще бъдат разположени новите апарати.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ТЪРСИ НАД 3,5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БОЛНИЦАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди