изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:46 EEST
Торнадо помете руски град, десетки са ранени /ВИДЕО/    
По светаТорнадо вилня в руския град Благовещенск снощи, като според синоптици, това се случва за първи път в историята на метеорологията на страната. Един човек е загинал, а 30 са ранени в следствие на стихията. Нанесени са щети за над 50 милиона рубли, съобщиха от руското Министерство на извънредните ситуации, цитирани от РИА Новости. Местни жители са запечатали на мобилните си телефони разрушителната сила на торнадото.

В продължение на 13 минути стихията е бушувала в самия център на града. Десетки сгради са без покриви, почти няма оцелели дървета - или са изкоренени, или изпочупени и оголени. Вятърът е скъсал и няколко магистрални електропровода, съобщи TV7. По информация на руската агенция Газета.ру стихията е преобърнала три камиона и над 150 леки коли.

Около 10 хиляди домакинства са останали без ток. След торнадото в Благовещенск е обявено извънредно положение, възстановителните дейности вече са започнали.

Благовещенск е столица на Амурския край и се намира близо до границата с Китай. Подобни природни явления са крайно необичайни за региона, твърдят специалисти.

http://dnes.dir.bg/

 ВИДЕО ЗА ТОРНАДОТО

 


Сходни връзки

Торнадо помете руски град, десетки са ранени /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди