изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:17 EEST
САМО ПРОИЗВОДИТЕЛИ ТЪРГУВАТ КРАЙ ПЪТЯ    
ИкономикаС разгара на лятото всички сме свидетели на множеството търговски обекти, които никнат като гъби край пътя, като често шофьорите коментират, че наличието на сергии създава  предпоставки за пътни инциденти.

По този повод от Областно пътно управление заявяват, че поставянето на преместваеми крайпътни търговски обекти в сервитута на републиканската пътна мрежа на територията на областта се извършва под контрола на управлението. Местата се определят от негови служители, като са напълно съобразени с изискванията за безопасност на движението. Право да се постави и експлоатира обект до 10 кв.м търговска площ за сезонна търговия имат само производители на селскостопанска продукция, удостоверяващи го с документ и заплатили такса, съгласно чл. 22 ал.1 т. 7 от Тарифа за таксите, които се събират от агенция "Пътна инфраструктура", добавят още от пресслужбата на управлението. Контролът се осъществява от ОПУ-Добрич съвместно с Пътна полиция-КАТ и се извършва регулярно в цялата област.
 


Сходни връзки

САМО ПРОИЗВОДИТЕЛИ ТЪРГУВАТ КРАЙ ПЪТЯ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
САМО ПРОИЗВОДИТЕЛИ ТЪРГУВАТ КРАЙ ПЪТЯ
Автор: Anonymous да 2011-08-03 @ 20:46 EEST
Хаха! На калпавия шофьор всичко му пречи. Един път не съм спрял да купя от крайпътен търговец на зеленчуци и плодове. Но не ми и пречат. Нека продават хората, щом имат клиенти. :-)
САМО ПРОИЗВОДИТЕЛИ ТЪРГУВАТ КРАЙ ПЪТЯ
Автор: Anonymous да 2011-08-04 @ 07:01 EEST
Mного от търговците край пътя вземат дини и пъпеши от борсата и ги продават до някой бостан  ,   на  който дините са зелини още...Поискайте да ви скъсат диня от бостана и ще видите наглата усмивка на хитрец...и  още по наглия отговор"тези са от другия бостан"  идвати да го гръмнеш!Абе правят  ни на будали мангалите !
САМО ПРОИЗВОДИТЕЛИ ТЪРГУВАТ КРАЙ ПЪТЯ
Автор: Anonymous да 2011-08-04 @ 07:42 EEST

Ами, какво ще кажете за тези , които продават на земята в центъра на града- на Строител,   до спирката?

Колко ли наем плащат?

На пазара за наем дерат кожите  от изисквания, а тук?????????? Чий ли джоб пълнят, за да се затварят очите????


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди