изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:02 EEST
ПОВЕЧЕ СЕМЕЙСТВА ЩЕ ПОЛУЧАТ ХРАНИ ОТ ИНТЕРВЕНЦИОННИТЕ ЗАПАСИ    
НовиниОт 15 август до 2 септември т. г. ще се проведе втория транш за разпределяне на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица, по време, на който към продуктите ще се добави и брашно, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.




С промените в Наредбата, която беше обнародвана в „Държавен вестник”, обхватът на имащите право на помощи ще нарасне от 205 000 на 255 000 души. При първия транш бяха дарени само получилите целеви помощи за отопление през изминалия отоплителен сезон. При втория транш от продуктите ще се възползват майките и осиновителките, които получават подпомагане за дете до 1-годишна възраст, както и семействата с деца с увреждания. При разширения обхват на програмата Разплащателната агенция и БЧК ще създадат нужната организация помощите да достигнат до всички, които имат право на тях.
В случай, че дадено лице е пропуснало да вземе помощите си от първия транш, може да ги получи при следващото раздаване. Ако в края на годината след трите транша останат налични количества, които не бъдат потърсени, с разрешение на ДФ „Земеделие” те се предоставят на социални заведения, в които живеят лица с нисък социален статус. Последният – трети транш на програма „Благотворителност”, ще се проведе от 1 до 22 ноември 2011 г.
По време на първия транш бяха подпомогнати 205 000 лица в неравностойно социално положение. Всяко лице получи по 5 кг. ориз, 1 кг. грис, 3 пакета от 0,5 кг. спагети, 2 кутии от 0,850 кг. постни лозови сарми, 6 пакетчета царевично нишесте (общо 420 гр.) и 3 кутии от 0,5 кг. обикновени вафли.
 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ СЕМЕЙСТВА ЩЕ ПОЛУЧАТ ХРАНИ ОТ ИНТЕРВЕНЦИОННИТЕ ЗАПАСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди