изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:08 EEST
Семейството на бин Ладен ще строи най-високия небостъргач в света    
По светаКомпанията Jeddah Economic, контролирана от саудитския принц Ал Уалид бин Талал, подписала с принадлежащия на семейството на Осама бин Ладен холдинг Bin Laden Group споразумение за съвместно строителство на най-високия небостъргач в света. Съобщението е на вестник The Wall Street Journal. Сумата на договора е за 1,23 милиарда долара. В съответствие със споразумението Bin Laden Group ще получи 16,6 процента от акциите в Jeddah Economic.



Небостъргачът Kingdom Tower ще бъде построен в град Джеда на брега на Червено море. Той ще бъде изграден в рамките на проекта Kingdom City – миниград с площ 5,3 квадратни километра. Общата инвестиция в строителството на целия комплекс се оценява на 40 милиарда долара.

Височината на сградата ще бъде над 1000 метра, а общата площ надвишава 500 хиляди квадратни метра. През април сайтът Arabian Business съобщи, че предприемачът е решил да увеличи височината на „кралската кула” до 1609 метра. В този случай разгънатата площ на сградата ще достигне 3,5 милиона квадратни метра. В небостъргача ще се разположат голям хотел, елитни апартаменти, а така също офиси и търговски помещения.

Строителният холдинг Saudi Binladen Group, чийто годишен оборот се оценява на няколко милиарда долара, е основан през 1931 година от Мохамед бин Ладен. Осама бин Ладен бил единственият син от десетата жена на строителния магнат. В края на 80-те години Осама бин Ладен наследил от баща си 250 милиона долара.

Сега най-високата сграда в света е кулата Бурдж Дубай (Burj Dubai) в ОАЕ с височина 828 метра (162 етажа). Властите в ОАЕ планират да издигнат 1400-метров небостъргач Nakheel Tower, обаче засега строителството му е отложено във връзка с кризата. Спряно е издигането и на кулата „Град на коприната” в Кувейт с височина около километър. /
 


Сходни връзки

Семейството на бин Ладен ще строи най-високия небостъргач в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди