изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:38 EEST
27-ГОДИШЕН АЛПИНИСТ ЗАГИНА, ПАДАЙКИ ОТ СКАЛА    
Ред и сигурностАлпинист на 27 години от Австрия е намерил смъртта си, падайки от 4-метрова скала край село Тюленово, научи НДТ. За трагичния инцидент потвърди и кметът на селото Невена Донева. Младият мъж заедно с двама свои сънародници отседнал преди седмица в къща в Тюленово. Тримата тренирали всеки ден, като се катерели по скалите в района. Страшната случка се разиграла около 16.30 ч. във вторник, когато изведнъж младият мъж полетял от скала в местността "Киприята" и паднал във водата. Донева сподели, че от първоначалния оглед по тялото му нямало видими следи от наранявания и затова тя предполага, че младежът или си е глътнал езика при падането, или е погълнал много вода.

Двамата му приятели се притекли на помощ, но за жалост не успели да го спасят. Донева смята, че тримата австрийци не са за първи път в Тюленово и дори мисли, че това им гостуване е вече за трета година.
Те не били единствените в района в момента скални катерачи. По принцип скалистият бряг е като магнит за любителите на екстремните изживявания и всяко лято районът се изпълва с любители алпинисти, както и с водолази. Донева добави, че кметството и общината непрекъснато ес опитват да предпазват хората от трагични инциденти, като се раздават брошури, има и табели с обозначения и надписи, предупреждаващи за опасностите, но добавя, че няма ясен регламент за алпинисти и кой да ги контролира. Това, според нея е и една от основните причини да стават трагедии. Последната такава в района на селото е била преди 3 години, когато по подобен нелеп начин е загинал български алпинист, падайки от скала.
 


Сходни връзки

27-ГОДИШЕН АЛПИНИСТ ЗАГИНА, ПАДАЙКИ ОТ СКАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди