изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:01 EEST
КЗК ОБРАЗУВА ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ"    
ИкономикаКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) прие секторен анализ на конкурентната среда на производството и реализацията на бензин и дизелово гориво, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Анализът проследява пазарната среда и отношения по цялата верига на реализация на горивата – от производството и вноса, през търгуването им на едро до реализацията на дребно към крайния потребител. Анализът поставя основен акцент върху състоянието на конкурентната среда при производството/вноса на бензин и дизел и търговията им на едро, добавят от комисията. В резултат на анализа са откроени проблеми за конкуренцията в две насоки - от една страна комисията е забелязала сходно движение на цените на едро, което би могло да е следствие от наличието на забранено споразумение или съгласувана практика между участници на пазара. От друга страна, изследвани бяха договорните отношения между "Лукойл България" ЕООД и неговите контрагенти – търговци на едро, където загриженост будят определени договорни условия и прилагани търговски практики, които могат да доведат до затваряне на пазара, заявяват още от комисията. На тази база КЗК е образувала производство за установяване на евентуално извършени нарушения, установяващ забрана за антиконкурентни споразумения и съгласувана практика, както и за евентуално извършена злоупотреба с господстващо положение от страна на "Лукойл България" ЕООД.
 


Сходни връзки

КЗК ОБРАЗУВА ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди