изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:09 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" СЪТРУДНИЧИ НА АГЕНЦИЯТА ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
ИкономикаДоброволно споразумение за предоставяне на енергийни услуги и извършване на дейности и мерки за енергийна ефективност от търговците на електроенергия е подписано вчера между Агенцията по енергийна ефективност и Е.ОН България Продажби АД. Това съобщиха от енергийната компания, оперираща в района на Североизточна България.

От енергийното дружество поясняват, че целта на споразумението от една страна е предоставяне на мерки и дейности от Е.ОН България Продажби АД, чрез които ще се съдейства за намаляване на крайното потребление на енергия, а от друга, съдействие от страна на Агенцията по енергийна ефективност за тяхното отчитане и признаване.
Националната цел на България, дефинирана в Първия национален план за действие по енергийна ефективност, разработен в изпълнение на Директи-ва2006/32/ЕО, възлиза на 7 291 GWh и представлява 9% от осредненото крайно потребление на енергия за периода 2001-2005 година. За да изпълним тази цел до 2016 година, страната ни има ангажимент да доказва изпълнението на 1% енергийни спестявания годишно, което означава 810 GWh за година, заявяват от компанията. Според Доброволното споразумение двете страни създават съвместна работна група, която ще анализира и ще предлага решения на проблеми, възникващи в процеса на изпълнението на задълженията на търговеца на електроенергия. Основен приоритет за двете страни е ускореното въвеждане на методики за оценка на енергоспестяващия ефект от изпълняваните мерки. Ролята на АЕЕ е да предоставя методическа помощ за оценка на потенциала и икономическата ефективност на предлаганите от търговеца мерки.
"Е.ОН България" има не една инициатива за поощряване на  ефективното потребление на електроенергия. През 2011 г. компанията проведе кампания "Попълни и спечели 2000 лева". Повече от 19 000 клиенти актуализираха клиентските си данни и участваха в томбола за енергийно ефективни награди – 3 парични награди по 2000 лева за покриване на разходи за смяна или поставяне на дограма и изолация, 10 ваучера по 300 лв. за покупка на енергийно ефективен уред от по-висок клас от магазините на Техномаркет и Технополис, 100 соларни фенерчета–ключодържатели.
През 2010г. за своята 5-а годишнина на българския пазар, дружеството инициира цялостна концепция под надслов "Моята енергия за промяна". Тази концепция целеше повишаване на информираността и насърчаване на енергийно ефективно поведение у потребителите на електроенергия. В рамките на концепция за 2010 г. компанията реализира няколко кампании - "Изгаси светлината-спаси Земята", "Моята енергия за промяна", финансиране на школа за изкуства. През декември 2009 – януари 2010 г. "Е.ОН България", съвместно с EVN България, ЧЕЗ Електро България, ТЕХНОМАРКЕТ, ДОМО И ТЕХНОПОЛИС, проведе кампания "Консумирай ефективно, спестявай прогресивно", при която клиентите на трите компании получиха отстъпки на стойност повече от 680 000 лева при закупуване на над 10 000 хладилника от клас А, А+, А++ и други. През годините, освен кампаниите, "Е.ОН България" подпомага своите битови и бизнес клиенти, като им предоставя различни материали за насоки и съвети за пестене на енергия. Всяка от проведените инициативи е успешна крачка към подпомагането на участниците в кампаниите да подобрят енергийната ефективност на своите офиси и домакинства.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" СЪТРУДНИЧИ НА АГЕНЦИЯТА ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди