изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:17 EEST
Бомбите на НАТО убили втори син на Кадафи    
По светаНовината беше съобщена от говорител на въстаниците. Той твърди, че става въпрос за Хамис. Засега информацията не може да бъде потвърдена от независим източник. Хамис Кадафи, един от синовете на либийския ръководител Муамар Кадафи, е бил убит тази нощ при атака на НАТО срещу град Злитен, на 150 км източно от Триполи, твърдят либийските въстаници, цитирани от АФП. Хамис е сред 32-мата убити при атака на алианса, извършена през нощта на 4 срещу 5 август, заяви Мохамед Зауауи, говорител на въстаниците.

Това бе установено при разузнавателни операции сред силите на Кадафи, уточни той.

За смъртта на един от синовете на Кадафи при въздушна атака на НАТО информира днес и сателитната телевизия "Ал Арабия", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Тя се позова на представители на въстаниците, без да съобщава подробности.

Засега няма коментар на съобщението от страна на либийското правителство,  нито от НАТО.

Информацията не може да бъде потвърдена от независим източник.

28-годишният Хамис командва най-страшната военна сила на режима – 32-ри батальон, който е най-добре въоръжената и обучена част на либийската армия, известна като "подразделение за защита на режима". Той е водел и битката за Злитен - бастионът на Кадафи, който спря похода на опозицията към Триполи.

Хамис вече веднъж беше обявен за мъртъв – в края на март.

Тогава сайтове, близки до опозицията, и арабски медии, обявиха, че е починал в болница в Триполи от тежки изгаряния. Според съобщенията той бил ранен, когато самолет, управляван от бунтовник камикадзе (вероятно пилот от либийските ВВС), се врязал в комплекса "Баб ал Азизия", където живеят Кадафи и част от роднините му.

Либийските власти бързо опровергаха тези съобщения.

През нощта на 30 април срещу 1 май обаче при бомбардировка на НАТО в Триполи загинаха друг от синовете на Кадафи - Сейф ар Араб, и трима внуци на либийския лидер.

Либийската столица Триполи също бе мишена на интензивна бомбардировка тази нощ, предаде АФП, като се позова на свой местен кореспондент.

Над 10 силни експлозии били чути към 2 ч. тази нощ. Според либийската телевизия "цивилни и военни обекти в квартала Хелат ал Ферджан, в югоизточната част на града, бяха мишени на нападенията на кръстоносния колонизаторски агресор". http://m.vesti.bg

 


Сходни връзки

Бомбите на НАТО убили втори син на Кадафи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.42 секунди