изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-23 @ 01:33 EET
5 години затвор за 35-годишен от с. Колобър, постанови Окръжен съд – Добрич    
Ред и сигурност            35-годишният Сейхан Р. Х, от с. Колобър, община Силистра да изтърпи 5 години лишаване от свобода при строг режим, постанови Окръжен съд – Добрич, след като групира определените му наказания по 4 присъди. Сейхан Х. бе осъден от Окръжен съд – Добрич, на 04.07.2011 г. на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим за това, че на 15.08.2000 г. в с. Градница, община Тервел, в условията на продължавано престъпление е извършил три грабежа.

 

 В съучастие като извършител с още 4 лица от с. Колобър, е отнел чужди движими вещи – пари на стойност 34 лв. от владението на жител на с. Градница с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. В съучастие като извършител с едно от горните лица, е отнел 12 лв. от владението на втори жител на с. Градница, като употребил сила и заплашване. В съучастие като извършител със същото лице, отнел 1130 лв. от владението на трети жител на с. Градница, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване и грабежът представлява опасен рецидив.

На 16.06.2011 г. той е осъден от Районен съд – Силистра, на 3 години лишаване от свобода за кражба, извършена на 24.05.2000 г. при условията на опасен рецидив.

На 27.11.2002 г. Сейхан Х. е бил признат за виновен от Районен съд – Исперих, за кражба, извършена при условията на опасен рецидив през периода март – май 2000 г и осъден на 3 години и 6 месеца затвор. Преди това Районен съд – Дулово, му е наложил на 26.03.2002 г. наказание от 3 години лишаване от свобода за кражба, извършена при опасен рецидив на 02/03.10.2000 г.

Окръжен съд – Добрич, разгледа предложението на Окръжна прокуратура – Добрич, за групиране на наказанията по 4-те присъди и направеното искане определеното общо наказание да бъде увеличено с ½. Съдът установи, че престъпленията, за които е осъден Сейхан Х. са тежки умишлени, всички са против собствеността и са сторени при условията на опасен рецидив. Мястото на извършването им е в различни населени места, което води съда до извод за мащабна престъпна дейност. Близките дати на извършване на деянията, показват интензивния й характер. Съдът отбелязва продължителния период, който е изминал оттогава, но обръща внимание на факта, че след извършване на престъпленията, Сейхан Х. е напуснал страната. Той е пребивавал в друга държава през този продължителен период и чак през 2011 г. е задържан и е приведена в изпълнение влязлата в сила присъда на Районен съд – Дулово. Осъденият не може да ползва като смекчаващо обстоятелството, че деянията по присъдите са извършени през 2000 г., тъй като по негова вината ще търпи наказанията за тях през 2011 г. Той се е отклонил от наказателно преследване и се е укрил, поради това е бил обявен за издирване и установен през 2011 г.

Окръжен съд – Добрич, намери, че като определи едно общо наказание по четирите присъди от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода - което се явява най-тежкото наказание, няма да бъдат изпълнени целите на наказателната превенция. Съдът увеличи наказанието с 1 година и 6 месеца  лишаване от свобода и постанови Серхан Х. да изтърпи общо 5 години в затвор при строг режим.  

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, уточнява, че през 1997 г. Военен съд – Варна, му е определил едно общо наказание по три присъди за отклоняване от военна служба, кражба и присвояване. Серхан Х. е изтърпял тогава 3 години лишаване от свобода

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.

 

05.08.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

5 години затвор за 35-годишен от с. Колобър, постанови Окръжен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди